Devois des Agneux Daumelas Blanc

12,99p.st. 10,35p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Devois des Agneaux d’Aumelas Blanc 2015

Frankrijk | Languedoc

Een bijzonder glas wijn met levendige frisse zuren.

Omschrijving Devois des Agneaux d’Aumelas Blanc 2015

Devois des Agneaux d’Aumelas Blanc is gemaakt van de druiven Roussanne, Marsanne en Vermentino. De druiven vergisten voor een deel in eikenhouten vaten, hierdoor onstaat een wijn met een betoverende geur van amandelen, abrikozen, honing en vanille nuances. De smaak is intens fruitig, rijk, en weelderig door een lichte houttoets. Een bijzonder glas wijn met levendige frisse  zuren.

Devois des Agneaux

Devois des Agneaux, de plaats waar de Tempeliers woonden. Op de top van het plateau van Aumelas staat Mas de Lunes. het is de plaats waar de Tempeliers al in de 12e eeuw hun schapen hielden en er druiven verbouwden om wijn te maken. Hier liggen de wijngaarden van Devois des Agneaux gesitueerd rond Mas de Lunes een oude herdershut. De herdershut is door Brigitte en Elisabeth Jeanjean zodanig gerestaureerd dat deze nu dienst doet als rijpingskelder voor de Devois des Agneaux wijnen. De hele wijngaard is sinds 2013 biologisch. Het plateau bestaat uit keiharde kalksteen en de wortels van druivenstokken moeten vechten om hier hun voedingsstoffen uit te halen. Het resultaat is dat de wijnen een intens, geconcentreerd en kruidig karakter hebben.

Wijnstreek Languedoc

Met bijna 400.000 hectare wijnbouwgrond is Languedoc-Roussillon het grootste wijnbouwgebied ter wereld. Het is drie keer zo groot als Bordeaux of het totale wijngaard-areaal van Australië. Een derde van alle Franse wijnen komt uit Languedoc-Roussillon. Het gebied begint ten westen van de stad Nîmes en loopt door tot Perpignan aan de voet van de Pyreneeën. De wijngaarden liggen langs de kust van de Middellandse Zee, soms zelfs direct aan zee. De afstand tot die kust is vaak minder dan 50 kilometer. De enorm uitgestrekte wijngaarden op de vlakte tussen de zee en de hellingen brengen IGP-wijnen voort. De meeste kwaliteitswijngaarden liggen tegen de hellingen: de coteaux. Dat zijn uitlopers van het gebergte de Cevennen (Frans: Cévennes). De wijngaarden liggen verspreid over vier departementen: Aude, Gard, Hérault en Pyrénées-Orientales.

Het is een ideaal wijngebied. Het klimaat is stabiel en warm en het gebergte zorgt ‘s nachts voor afkoeling. Dit heeft een gunstig effect op de aroma’s van de druiven. De bodem is gevarieerd: in de kuststreken veel kalk, in de heuvels veel leisteen. Door deze ideale omstandigheden hoeft de wijnboer de wijngaarden nauwelijks tegen ziekten te behandelen.

 

5% en 12%
Past goed bij aperitief, salades en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Devois des Agneaux d’Aumelas Blanc 2015”