20,75p.st. 16,95p.st. p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

B de Biac 2011

Frankrijk | Cotes de Bordeaux Cadillac

Omschrijving B de Biac 2011

Een wijn met een jonge en levendige kleur. Er komen krachtige aroma’s vrij van rijpe donkerrode vruchten; een vleugje vijgen, bramen met exotische hints. De smaak is rijk en de intense ronde tannines geven een fijne nasmaak zonder bitterheid.

Het wijnhuis

Sinds 1990 brachten de Libanese Tony en Youmna Asseily hun meeste zomers door in de Aquitaine, waar ze hun passie ontwikkelde voor de regio en haar wijnen. In 2006 namen ze Château Biac over en begonnen ze aan de uitdaging om de wijngaard en wijnmakerij te verbeteren, vernieuwde de guesthouses en toverde het landhuis om tot een familie huis. Château Biac is gelegen langs Garonne rivier, gunstig op het zuiden en zuidwesten, waardoor het toegang heeft tot maximaal zonlicht evenals tot een grote diversiteit van bodems. Dit geeft het terroir van Biac de perfecte gelegenheid om heerlijke wijnen te ontwikkelen op basis van de “micro parcellaire ontwikkeling” vinificatie filosofie.

Wijnstreek – Côtes de Bordeaux Cadillac

De totale productie van wijn uit de Bordeaux bestrijkt de diverse districten in de Girondestreek. Het totale wijngebied Bordeaux beslaat meer dan 100.000 hectare en is bijna volledig geklasseerd voor wijn met een beschermde herkomstbenaming (AOC). Elke wijnliefhebber weet bovendien dat Bordeaux het kloppend hart is van de Franse wijnbouw. Côtes de Bordeaux Cadillac is de benaming voor Côtes de Bordeaux wijnen speciaal gemaakt in de omgeving van Cadillac, aan de zuidkant van de wijk Entre-deux-Mers Bordeaux. Tot 2009 werden deze wijnen verkocht onder de Premieres Côtes de Bordeaux titel, en zijn heel anders dan de zoete Cadillac witte wijnen die hun oorspronkelijke roem verdienen aan het gebied.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “B de Biac 2011” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *