Rode wijnvlekken verwijderen

Tijdens een heerlijk avondje borrelen valt er soms wel een glas. Is er rode wijn op jouw kleding gekomen. Rode wijn laat een lastige vlek achter, maar het is niet onmogelijk om schoon te krijgen. We zetten drie manieren op een rij, zodat jij direct de vlek uit jouw kledingstuk kan halen.

1: Rode wijnvlekken verwijderen met zout

Je kan het jouw oma misschien nog horen roepen, want deze methode wordt al jaren toegepast: gebruik zout bij vlekken. In bijna elk keukenkastje is wel zout te vinden, een goedkope oplossing voor jouw rode wijn vlek.

Waarom werkt zout tegen een rode wijn vlek? Het zout absorbeert de wijn. Doe zo snel mogelijk zout op de vlek van rode wijn. Hoe groter de vlek is, hoe meer zout je nodig hebt. Schud het zout eraf en dep er vervolgens met wat azijn of witte wijn op. Wrijf niet, dit kan de stof beschadigen en de vlek verergeren. Laat het kledingstuk vervolgens een nachtje weken en stop het de volgende dag in de wasmachine. Zo is jouw kledingstuk weer als nieuw!

2: Rode wijnvlekken verwijderen met witte wijn

Heb jij geen zout bij de hand, maar nog wel een restje witte wijn over? Dit kan je ook goed gebruiken als vlekverwijderaar. Het beste is om eerst het zout te gebruiken en vervolgens te deppen met witte wijn. Maar je kunt ook enkel de witte wijn gebruiken. Het zuur uit de wijn neutraliseert nu de rode wijn. De vlek zal niet direct verdwijnen, maar het vermindert de vlek wel. Als je het kledingstuk vervolgens in de wasmachine wast, dan moet het er weer helemaal schoon uitkomen.

3: Rode wijnvlekken verwijderen met vlekverwijderaar

Uiteraard zijn er talloze vlekverwijderaars te vinden in de winkels. De één werkt beter dan de ander, maar bij elke vlekverwijderaar wordt aangeraden het kledingstuk na gebruik nog te wassen in de machine.

Wijn bestellen bij Wijnbroeders

Is jouw rode wijn omgevallen en wil je graag een nieuwe fles bestellen? Bij Wijnbroeders hebben we diverse rode wijnen in ons assortiment. Uiteraard kan je ook voor witte wijnen, rosé wijnen en mousserende wijnen bij Wijnbroeders terecht. Kan je niet kiezen? Probeer dan eens één van de wijnpakketten. Ideaal als je meerdere soorten wijn wilt proeven of als cadeau te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.