4 tips om geen wijn te verspillen

Heb je heerlijk genoten van een wijntje, maar blijft er nu een laagje over in de fles dat je eigenlijk weg wilt gooien? Niet doen! We hebben vier tips voor je op een rij gezet, over wat je met de overige wijn kunt doen. Zo verspil je niets en maak je optimaal gebruik van de hele fles.

Tip 1: Rode wijn vlekken verwijderen

Niets is vervelender dan rode wijn vlekken. Nu komt dat restje witte wijn goed van pas. Je kan rode wijn vlekken namelijk bestrijden met witte wijn. Laat de witte wijn tien minuutjes intrekken en spoel de vlek daarna af met water. Maak vervolgens gebruik van de wasmachine en de vlek zal verdwenen zijn.

Tip 2: IJsblokjes? Wijnblokjes!

Heerlijk tijdens deze warme zomerdagen: ijsblokjes. Deze kan je natuurlijk ook gewoon maken met dat restje wijn dat maar niet opkomt. We kunnen nog een stapje verder gaan: wat dacht je van zelf ijsjes maken van wijn?

Tip 3: Koken met wijn

Er zijn voldoende recepten te vinden die gemaakt worden met wijn. Het is zonde om voor een klein beetje wijn een hele fles te openen. Gebruik de wijnblokjes! Weet je door de blokjes de verhoudingen niet goed? Je kan over het algemeen aanhouden dat één glas gelijk staat aan 10 tot 12 wijnblokjes.

Tip 4: Sangria maken

Heb je geen restje over, maar heb je een fles wijn opengetrokken die je helaas niet lekker vindt? Sangria lost het op! Al het fruit zal de smaak van de wijn veranderen, waardoor het jou nu misschien veel beter smaakt. Het is het proberen waard!

Wijn van Wijnbroeders

Genoeg mogelijkheden en oplossingen om dat restje wijn te bewaren. Zo hoef jij nooit meer wijn te verspillen. Is alle wijn in huis op en ben je op zoek naar nieuwe smakelijke flessen? Kijk eens rond op de website van Wijnbroeders! Welke tip ga jij als eerste uitproberen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.