rode-wijn

Rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. Na kneuzing van de druiven vergist het druivensap samen met de schillen, steeltjes en pitten tot wijn. In de schil zit de natuurlijke rode kleurstof. De kleurintensiteit van rode wijn wordt mede bepaald door de tijd waarin de schil in de most aanwezig is. Most is in de wijnmakerij de naam voor het vers geperste, maar nog niet vergiste sap van druiven of andere vruchten. Bij de wijnbereiding van (rode) wijn doorloopt het perssap verschillende stadia: sap, most en ten slotte wijn.

 

13,49 p.st.

Megazin Zinfandel 2018

Verenigde Staten | Californië
12,45 p.st.
5,95p.st. 4,95p.st. p.st.
11,85 p.st.

Escapades Pinotage 2016

Zuid-Afrika | Coastal Region
14,25 p.st.
9,35 p.st.

Croix d’Or Merlot 2018

Frankrijk | Pays d` Oc
6,95 p.st.
14,95 p.st.

Beringer Founders’ Estate Zinfandel 2017

Verenigde Staten | Napa Valley
14,95 p.st.

Bernardus Pinot Noir “Santa Lucia Highlands” 2015

Verenigde Staten | Santa Lucia Highlands
21,95 p.st.

La Cosmique Pinot Noir 2015

Frankrijk | Zuid-Rhône
9,85p.st. 8,35p.st. p.st.
5,75 p.st.
12,95 p.st.

Online rode wijn kopen

Gemakkelijk rode wijn kopen

Online rode wijn kopen doet u gemakkelijk en snel bij Wijnbroeders. Ons assortiment van rode wijnen is met zorg voor u samengesteld. Heeft u een vraag over een rode wijn, zoekt u een uitdagende wijn-spijscombinatie of wilt u misschien een gericht advies bij uw wijnkeuze? Neem dan contact op!

Bij Wijnbroeders is rode wijn ingedeeld in vier smaaktypes: fruitige rode wijn, soepele rode wijn, stevige rode wijn en krachtige rode wijn.

Fruitige rode wijn

Fruitige rode wijnen zijn vriendelijk en licht van smaak, hebben vaak een fruitige karakter met tinten van aardbeien, frambozen en kersen.

Soepele rode wijn

Soepele rode wijnen worden gezien als borrelwijnen en zijn makkelijk te drinken. Vaak geuren van bramen, hout, vanille en kruidigheid.

Stevige rode wijn

Stevige rode wijnen zijn intens en vol van smaak.  Vaak smaken van cassis en pruimen, deze wijnen hebben duidelijk aanwezige tannines.

Krachtige rode wijn

Krachtige rode wijnen hebben zoals men zegt body en kracht, zijn complex, intense aroma, mooie zuren, veel tannines en een rijpe volle afdronk. De kleur is diep, donker rood, met paarse tinten.