Rode kool- en paksoisalade

Rodekool- en paksoisalade,

Voor 10 personen

Deze salade is door onze  kookclub Terrines des Hommes gemaakt in het kookatelier van Joop Zwiep, uiteraard onder zijn leiding. De ingrediënten zijn voor 10 personen, maar vanzelfsprekend kunt u deze naar eigen inzicht  delen of vermenigvuldigen. De salades vormen een mooie combinatie met een beef-hamburger en Belgische frieten met knoflook-mayonaise.

 

 

Ingrediënten voor de rode koolsalade:

½ rode kool

½ dl frambozenazijn

1 el suiker

1 appel

½ dl walnotenolie

peper en zout

Bereidingswijze:

*Snij de rode kool in dunne repen m.b.v. de snijmachine. Snij de appel ook fijne en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat dit minimaal 2 uur marineren.

Voor de paksoi-salade:

2 paksoi

½ Spaanse peper

½ dl witte wijnazijn

1 el honing

zout

Bereidingswijze:

*Verwijder de groene bladeren van de paksoi en snij de witte stengels in dunne repen van 5 cm. Verwijder de zaadlijsten van de Spaanse peper en snij de peper in minuscule blokjes. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat dit minimaal 2 uur marineren.

Presentatie:

Doe de salades in een vormpje op de borden en leg de beef-hamburger er naast. Serveer de pommes frites en de knoflookmayonaise apart in schaaltjes.

Welke wijn bij de salade

Als u alleen gaat voor de salade dan adviseren wij een wijn van de druif Viognier  of  Chardonnay. Dan is de wijn van Paul Mas de Mas Chardonnay Viognier passend; deze is lekker fris met een prettige lange afdronk. Ook een Ferrandiere Viognier met zijn vele aroma`s is niet te versmaden. Maakt u de combinatie met de hamburger dan zou een rode wijn van de druiven Cabernet Sauvignon of Syrah / Shiraz beter passen. We adviseren twee Spaanse wijnen, de levendige Bestue Finca Rableros van de druiven Cabernet Sauvignon en Tempranillo en de Terra Linda Syrah met zijn zwoele afdronk.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.