Wijn en chocolade

Wijn en chocolade

Zowel wijn als chocolade is erg lekker. Maar wist u dat wijn en chocolade ook goed te combineren zijn en een unieke combinatie kunnen vormen? De combinatie met zoete wijn of port is al bekend, maar ook rode wijnen en de heerlijk smeltende cacaosensatie blijken goed samen te gaan.

BRIX chocolade en wijn

BRIX chocolade is speciaal gemaakt om te combineren met wijn. Deze chocola wordt gemaakt met een speciale Ghanese cacaoboon en is er in vier smaken. Doordat de cacaoboon geen bitters bevat die cacaobonen normaal wel bevatten is deze goed te combineren met wijn. Brix chocola heeft verschillende smaken ontwikkeld. De melk-variant bevat het minste cacao en smaakt het zoetst. Deze chocola is lekker bij zoete en fruitige wijnen bijvoorbeeld Petalo il Vino dell’ Amore Moscato, Leidersburg Cape Ruby en Zighidi Passito di Pantelleria en de fruitige wijnen Cesari Essere Merlot en Ferrandiere Pinot Noir. De medium/dark-variant kan een wat steviger, maar toch ook fruitige wijn hebben doordat het meer cacao bevat. Wij hebben hiervoor MG Cabernet Sauvignon en de Grizzly Bear Zinfadel  geselecteerd. De Extra Dark – de naam zegt het al – combineert met volle, krachtige, rode wijnen, bijvoorbeeld een Ferrandiere Malbec of Syrah Réserve De La Cité

De truc van het combineren is: eerst een slokje wijn nemen, dan een hapje chocola en daarna weer een slokje wijn. Zo behouden beide hun smaak. Laat u verassen en neem de letterlijke proef op de som!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.