Wijn en chocolade
BRIX chocolade en wijn
BRIX chocolade is speciaal gemaakt om te combineren met wijn. Deze chocola wordt gemaakt met een speciale Ghanese cacaoboon en is er in vier smaken. Doordat de cacaoboon geen bitters bevat die cacaobonen normaal wel bevatten is deze goed te combineren met wijn. Brix chocola heeft verschillende smaken ontwikkeld. De melk-variant bevat het minste cacao en smaakt het zoetst. Deze chocola is lekker bij zoete en fruitige wijnen bijvoorbeeld Petalo il Vino dell’ Amore Moscato, Leidersburg Cape Ruby en Zighidi Passito di Pantelleria en de fruitige wijnen Cesari Essere Merlot en Ferrandiere Pinot Noir. De medium/dark-variant kan een wat steviger, maar toch ook fruitige wijn hebben doordat het meer cacao bevat. Wij hebben hiervoor MG Cabernet Sauvignon en de Grizzly Bear Zinfadel geselecteerd. De Extra Dark – de naam zegt het al – combineert met volle, krachtige, rode wijnen, bijvoorbeeld een Ferrandiere Malbec of Syrah Réserve De La Cité