Syrah Réserve de la Cité AOP

7,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Syrah Réserve De La Cité 2015

Frankrijk | Pays d` Oc

Omschrijving Syrah Réserve De La Cité 2015

Syrah Réserve De La Cité heeft een bouquet van rood fruit, met in de neus kruidigheid gevolgd door prettige mondgevoel met fluweelachtige tannines. Deze Syrah is op traditionele  wijze gegist en daarna gedurende 6 maanden gerijpt op eiken.

Wijngebied Minervios

Minervios is het 4285 ha. groot wijnbouwgebied in de Midi. Ligt in het noorden van Corbières en in de Languedoc, met als natuurlijke grens de vallei d’Aude. Vanuit deze vallei loopt het terrein in noordelijke richting trapsgewijs omhoog, de uitlopers van Montagne Noire in. Het hoogteverschil tussen de hoogste districtsheuvels en de valleivloer varieert van 560 meter in het oosten tot ruim 800 meter in het westen. De bodem van de Minervois is gevarieerd van aard. In de vlakte treft men de vruchtbaarste, kleihoudende gronden aan, dikwijls met grote ronde keien bezaaid. Hoger in de heuvels komen vooral kiezel en kalk voor, met af en toe ook leisteen. Beide gronden leveren goede wijn. Veel zon en regelmatig regen.

Oude dorp

Het hart van de streek is nog altijd Minerve. Dit oude dorp ontleent zijn naam aan de Keltische uitdrukking “men erba”, hetgeen beboste rots betekent. Minerve ligt gelijk een adelaarsnest hoog op een smalle rotsrichel, op het punt waar de rivieren Cesse en Briant samenvloeien. Minerve is één van de 161 gemeenten, die Minervois wijnen kunnen produceren.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Syrah Réserve De La Cité 2015”