Leiderburg Cape Ruby

12,99p.st. 10,35p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Leidersburg Cape Ruby

Zuid-Afrika | Stellenbosch

Omschrijving Leidersburg Cape Ruby

Leidersburg Cape Ruby is een blend van diverse druiven en heeft een rode kleur. De wijn is jong en fris en heeft een neus van rood fruit als kers en braam. In de mond het zoete fruit van rijpe bosvruchten en pruimen. De wijn past mooi bij blauwschimmelkaas, rijpe kazen en noten en ook bij desserts met rood fruit en chocolade is hij niet te versmaden. Tot slot is hij ook een erg lekker als aperitief.

Wijnmaker Jan du Preez

In het hart van de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnbouw ligt Stellenbosch, waar Jan du Preez in 1994 Leidersburg Wines is gestart. Jan heeft ruim 25 jaar ervaring in de wijnindustrie, zowel lokaal als internationaal. Hij leerde dit vak onder toeziend oog van de bekende Dr. Pieter de Venter. Jan maakte wijn en deed ervaring op bij sommige van de meest beroemde wijnbedrijven ter wereld, zoals enkele toonaangevende wijnhuizen in Zuid-Afrika, de Rheingau in Duitsland en Californië in de Verenigde Staten. Inmiddels is zijn zoon Marcel ook betrokken bij het bedrijf. Door de kleinschaligheid van Leidersburg kunnen vader en zoon veel aandacht besteden aan de druiven en ervoor zorgen dat de oogst onder optimale omstandigheden plaatsvindt.

Stellenbosch

Stellenbosch is het bekendste herkomstgebied en tevens centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch heeft als bijnaam Eikestad vanwege de vele eikenbomen in de stad. De stad werd eind 17e eeuw gesticht onder impuls van gouverneur Somon van der Stel, die eerder al de aanzet had gegeven tot de aanplant van wijngaarden in Constantia. Vandaag de dag is Stellenbosch een uitgebreid herkomstgebied met diverse zones die ieder over verschillende klimatologische eigenschappen beschikken, variërend van koel en winderig vlak bij zee tot vrij warm meer landinwaarts. Een en ander komt duidelijk naar voren in de verscheidenheid aan wijnen, zowel wit als rood.

17%
Past goed bij aperitief, dessert en kaas

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Leidersburg Cape Ruby”