Zighidi Passito Pantelleria

13,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Zighidi Passito di Pantelleria 2012

Italië | Sicilië

Omschrijving Zighidi Passito di Pantelleria 2012

Zighidi Passito di Pantelleria dessertwijn heeft een intense goudgele kleur met amber en topaas. De wijn is gemaakt van de Muscat van Alexanderië druif bekend als Zibibbo. In de neus rozijnen, abrikozen jam en vanille. De smaak is vol en soepel, krachtig, intens aromatische abrikoos met lang aanhoudende gedroogde vijgensmaak. Na de maaltijd, of met gedroogde fruit desserts, jam en chocolade.

Passito di Pantelleria

Passito di Pantelleria is een Italiaanse Moscato wijn gemaakt van gedroogde druiven. In het meest zuidelijke gebied van Italië op het eiland Pantelleria behorende bij Sicilië. Gelegen op slechts 45 mijl (70 km) van de noordoostelijke kust van Tunesië. Het vulkanische eiland ligt op een breedtegraad van 36 graden ten noorden. Het is de thuisbasis van enkele van de meest zuidelijke wijngaarden van Europa.

Muscat van Alexandrië druif

Muscat van Alexandrië is een oude druivensoort gebruikt zowel voor tafeldruiven en wijnproductie. Ondanks zijn lange geschiedenis, blijft de druif wat in de schaduw van de fijnere, meer aromatische neef Muscat Blanc een Petits Grains. Toch zijn er een handvol wijngebieden die kwalitatief hoogwaardige wijnen maken van deze Muscatdruif. Het zijn meestal zoet of versterkte stijlen. De Muscat familie of in een andere vorm komt voor in alle wijnbouw regio op aarde. Muscat van Alexandrië heeft de eer om een van de vroegste, oorspronkelijke vormen van druiven te zijn. Het is ontstaan, zoals de naam al doet vermoeden, rond de grote stad van Alexandrië. De stad is gelegen aan de westelijke rand van de Nijldelta in Egypte.

Past goed bij dessert

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Zighidi Passito di Pantelleria 2012”