Wijnhuis Cesari

Wijnhuis Cesari uit Italië werd in 1935 opgericht door Gerardo Cesari. Een jaar later werd de eerste wijn al verkocht. Deze was afkomstig van eigen wijngaarden gelegen op de oevers rond het Gardameer in de buurt van Verona. In de beginjaren werd de wijn voornamelijk in de provincie Veneto verkocht, maar al snel na de Tweede  Wereldoorlog breidden de activiteiten zich uit  naar het midden en zuiden van Italië. Door de goede en constante kwaliteit van de wijnen werd de roem van Gerardo Cesari wijnen steeds groter.

Amarone

Gerardo begon met de productie van Amarone in het plaatsje Negrar waar het wijnhuis Cesari inmiddels 30 ha. eigen wijngaarden bezit, die uitsluitend gebruikt worden voor de productie van Amarone delle Valpolicella. Het is vooral deze wijn die er toe heeft bijgedragen dat Cesari inmiddels één van de bekendste en beste producenten van Amorone is. Dit laatste wordt nog eens onderstreept door het immense aantal onderscheidingen die Cesari  voor deze wijnen in 2011 mocht ontvangen.

Export

In 1960 begon wijnhuis Cesari met het exporteren van hun wijnen. De eerste exportmarkten waren Duitsland en Engeland. Inmiddels worden de wijnen van Cesari geëxporteerd naar meer dan 40 landen. Naast de meer traditionele wijnen zoals Amarone, Soave, Bardolino, Cesari Justo, Valpolicella en Boscarel biedt Cesari ook steeds meer met nieuwe wijnen die een internationale reputatie hebben zoals de Nibai. Wijnhuis Cesari maakt de wijnen van druiven die afkomstig zijn van eigen wijngaarden en van druiven afkomstig van wijnboeren die al jarenlang een contract hebben met Cesari. Oenologen van Cesari begeleiden het hele groeiproces en de vinificatie.

Wijnkelders

Wijnhuis Cesari heeft twee wijnkelders in de provincie Verona, de eerste bevindt zich in San Pietro in Cariano. Deze kelder wordt gebruikt voor de productie van alle ‘gewone wijnen’. De tweede kelder, die uitsluitend gebruikt wordt voor de productie van de beroemde Amarone, bevindt zich in Cavaion. Vanaf deze plaats heeft men een schitterend uitzicht over het Gardameer

Management

Inmiddels wordt wijnhuis Cesari geleid door de 2e en 3e generatie, want naast Franco Cesari werken er inmiddels ook zijn dochter Deborah en zijn zoon Gerardo. Deborah houdt zich voornamelijk bezig met de marketing terwijl Gerardo zijn vader helpt met produceren van topwijnen. Ook de 4e generatie heeft zich al aangemeld in het familiebedrijf door de geboorte van een dochter van Deborah. Door de inspanningen van de familie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot één van de toonaangevende wijnbedrijven in de provincie Verona.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.