Cesari Boscarel IGT

9,25p.st. 7,39p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Cesari Boscarel 2016

Italië | Veneto

Omschrijving Cesari Boscarel 2016

Cesari Boscarel heeft het pure fruit die in deze topwijn wordt verkregen door een gecontroleerde gisting op constante temperatuur. Na een rustperiode op fles van 6 tot 7 maanden in het wijnhuis Cavaion Veronese, brengt deze wijn een vol bouquet aan rijpe tonen van kersen, zwarte bessen en framboos. Cesari Boscarel heeft een prachtige, warme afdronk met verfijnde tannine.

Wijnhuis Cesari

Het bedrijf Cesari werd in 1935 opgericht door Gerardo Cesari. Cesari maakt zijn wijnen van druiven afkomstig van eigen wijngaarden en van druiven afkomstig van wijnboeren waar ze al heel lang een contract mee hebben, en waar zijn medewerkers het hele groeiproces en de  vinificatie begeleiden. Inmiddels wordt Cesari geleid door de 3e en 4e generatie. Door de jarenlange inspanningen van de Cesari familie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van toonaangevende wijnbedrijven in de provincie Verona.

Wijngebied Veneto

Tussen de Venetiaanse Alpen, de Povlakte en het Gardarmeer ligen de uitgestrekte wijngaarden van de Veneto. In omvang is het achterland van Venetië  het derde wijngebied van Italië, hier komt 10% van alle Italiaanse wijn vandaan. De meeste wijnstokken staan aangeplant tussen Verona en Venetië, vooral aan de oevers van het Gardarmeer. Dankzij invloed van dit meer en de bescherming van de Alpen is het klimaat overwegend zacht. In de vlaktes kunnen de zomers heet zijn. De grond van de wijngaarden rond het Gardarmeer bestaat uit morenen, grind met zand gemengd klei. Verder oostwaarts staan de wijnstokken in kalkrijke klei, kalksteen en grind gemengd met fijne leem

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Cesari Boscarel 2016”