Cesari Nibai Soave

9,19p.st. 7,35p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Soave Cesari Nibai Classico DOC 2014

Italië | Soave

Een van de beste Soave wijnen en deze zou u toch een keer op tafel willen hebben.

Omschrijving Soave Cesari Nibai Classico DOC 2014

Soave Cesari Nibai is één van de beste Soave wijnen waarvan de druiven met de hand worden geplukt. Deze wijn heeft een strogele kleur. Het boeket is intens van meidoorn bloemen en rijp fruit, harmonieus en licht bitter, aanhoudend romig met een milde smaak van vanille en kruiden. Soave Cesari Nibai Classico is een prachtige droge witte wijn, die heerlijk smaakt bij witte vleesgerechten, hapjes, schelpdieren, vis en delicate soepen.

Wijnhuis Cesari

Het bedrijf Cesari werd in 1935 opgericht door Gerardo Cesari. Cesari maakt zijn wijnen van druiven afkomstig van eigen wijngaarden. Daarnaast van druiven afkomstig van wijnboeren waar ze al heel lang een contract mee hebben,. Bij de gecontracteerde wijnboeren begeleiden de Cesari medewerkers het hele groeiproces en de  vinificatie. Inmiddels wordt Cesari geleid door de 3e en 4e generatie. Door de jarenlange inspanningen van de Cesari familie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende wijnbedrijven in de provincie Verona.

Wijngebied Veneto

 Tussen de Venetiaanse Alpen, de Povlakte en het Gardarmeer ligen de uitgestrekte wijngaarden van de Veneto. In omvang is het achterland van Venetië  het derde wijngebied van Italië, hier komt 10% van alle Italiaanse wijn vandaan. De meeste wijnstokken staan aangeplant tussen Verona en Venetië, vooral aan de oevers van het Gardarmeer. Dankzij invloed van dit meer en de bescherming van de Alpen is het klimaat overwegend zacht. In de vlaktes kunnen de zomers heet zijn. De grond van de wijngaarden rond het Gardarmeer bestaat uit morenen, grind met zand gemengd klei. Verder oostwaarts staan de wijnstokken in kalkrijke klei, kalksteen en grind gemengd met fijne leem

Wijnstreek Soave

De 6000 hectare wijngaarden, die de witte Soavewijnen voortbrengen, liggen tussen Soave en Monteforto, 25 km ten oosten van Verona. De wijnen worden gemaakt van de druivenrassen Garganega en Trebbiano. De gewone Soave met en opbrengst van 98 hl per ha is een lichte droge, frisse wijn  met een amandel bittertje. Verder bestaan er Classicowijnen, die uit de oorspronkelijk noordelijke  wijnregio van de Soave komen. De DOCG Soave Superiore heeft een alchoholpercentage  van tenminste 12 % en wordt gekenmerkt door een ronde en intense smaak, met een bittertje in de afdronk.

Past goed bij vis en wit vlees

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Soave Cesari Nibai Classico DOC 2014”