Prinz zur Lippe Friederike

11,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Prinz zur Lippe Friederike

Duitsland | Saksen

Omschrijving Prinz zur Lippe Friederike

Prinz zur Lippe Friederike is een blend van de druiven Dornfelder en Pinot Noir. De wijn is zeer fruitig met veel kersen, maar ook met zwarte bessen en pruimen aroma`s. Door de lichte houtlagering komen er ook wat toast tonen naar voren. Deze worden ondersteund door mokka – en toffeesmaken. In de afdronk  zijn het vooral de kersen die in 1e instantie naar voren komen, daarna volgt de smaak van chocolade en wat kruidigheid. Door zijn prachtige karakter is de wijn geschikt bij bijna alle vleesgerechten.

Schloss Proschwitz

Schloss Proschwitz is gelegen nabij Meissen in het oosten van Saksen. Prinz zur Lippe kocht de oude familie wijngaarden en het kasteel terug na de val van de muur en begon met een grondige renovatie van zowel wijngaard als kasteel. Er werd alles aan gedaan om het eeuwenoude kasteel met zijn tuinen en wijngaarden in oude glorie te herstellen. De wijnen zijn op zich al en bijzonderheid, omdat minder dan 1 % van de Duitse wijnproductie uit Saksen komt. Prinz zur Lippe Friederike is een voorbeeld van een wijn uit dit bijzonder gebied.

Wijnbouw langs de Elbe

De wijnbouw langs de Elbe concentreert zich voornamelijk op de noordelijke heuvels. De voordelen van water nabij wijngaarden zijn ook hier merkbaar. De Elbe reflecteert het zonlicht en houdt warmte vast. Dat is ook wel nodig met een landklimaat. Schloss Prschwitz heeft een Zuid-Afrikaanse wijnmaker, Jaques du Preez en hij begint zich in dit gebied steeds meer op zijn plaats te voelen. Dat blijkt ook uit de steeds stijgende kwaliteit van de door hem gemaakte wijnen.

 

14 %
Past goed bij rundvlees en wit vlees

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Prinz zur Lippe Friederike”