6,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Lorch Dornfelder Trocken 2014

Duitsland | Pfalz

Omschrijving Lorch Dornfelder Trocken 2014

Lorch Dornfelder is voortgekomen uit een selectie van rijpe druiven uit Bad Bergzabern. De wijngaard Wonneberg staat garant voor optimale zonneschijn. De Lorch Dornhfelder heeft gedurende 6 maanden op eikenhout gerijpt hetgeen duidelijk in geur en smaak terug te vinden is. In de geur maar zeker ook in de afdronk is een bepaalde houtinvloed waarneembaar. De zuren zijn zeer zacht en dit geeft de wijn een bepaalde fluweelzachte smaak.

Weingut Lorch

Het wijnhuis  H. Lorch, gelegen in één van de beroemde dorpen langs de Duitse wijnstraat Bad Bergzabern. Het is een zeer modern bedrijf waar men traditie aan moderne techniek heeft gekoppeld. Ons Duitse wijnhuis H. Lorch ligt midden in één van Duitslands meest vooraanstaande wijnstreken de Rheinpfalz. Gelegen aan Duitslands oudste en officieel enige ”Duitse wijnstraat” die loopt van de voet van het Haardtgebergte tot aan de ”Deutsche Weintor” bij Schweigen aan de grens met de Franse Elzas. De wijnstraat die zo’n 80 km lang is en al minstens 2000 jaar bekend is, slingert zich hier langs oeroude dorpjes waarvan u de namen over de hele wereld op wijnkaarten tegen kunt komen.

Keldermeester

De keldermeester heeft naast zijn moderne kelder van roestvrijstaal met een opslagcapaciteit van 18.000.000 liter ook de beschikking over 2 meer dan 100 jaar oude vatenkelders in het centrum van het mooie plaatsje Bad Bergzabern dat ook beroemd is om zijn geneeskrachtige bronnen. In de oogsttijd is het een drukte van belang want naast de druiven van de eigen einzellage Kloster Liebfrauenberg worden bij H. Lorch ook nog de druiven van ongeveer 650 wijnbouwers verwerkt. Om dit alles in goede banen te leiden, heeft men een zeer geperfectioneerde druiven inname waar men de druiven van iedere wijnboer apart kan innemen om er zodoende voor te zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Eén miljoen druiven per 24 uur

In hoogtijdagen tijdens de oogst kan men zo’n 1 miljoen kilo druiven per 24 uur verwerken. Als de druiven tot wijn verwerkt zijn, beschikt het bedrijf over één van de modernste bottellijnen van Duitsland met een capaciteit van 100.000 flessen per dag. Deze flessen vinden vanuit het magazijn hun weg over de hele wereld. Zo kunt u de wijnen van H. Lorch o.a. tegenkomen in Canada, Japan, Brazilië, Engeland, Amerika en natuurlijk bij Wijnbroeders.

Het gebied van de Rheinpfalzer keuken

De Rheinpfalz beschikt over één van Duitslands grootste wijnbouw arealen met zo’n 22.000 ha verdeeld over de Bereichen Mittelhaardt en Südliche Weinstrasse. Het landschap is glooiend en doet in veel opzichten aan de Elzas denken. Dat is op zich niet zo verwonderlijk, want als men op een landkaart kijkt dan ziet men dat het wijngebied aan de Duitse kant bijna ongemerkt overgaat in de aan de Franse kant van de grens gelegen Elzas. Liefhebbers van eten en drinken kunnen hier volop aan hun trekken komen. Het is het gebied van de Pfalzer landkeuken. Een eerlijke keuken met heerlijke gerechten die perfect combineren met de fijne wijnen die uit deze streek komen. En ook bij deze wijnen moet men vaak aan de Elzas denken, want men verbouwt hier naast de traditionele wijndruiven ook Pinot Blanc en Gewurztraminer. Kwalitatief doen deze zeker niet onder voor hun Franse collega’s.

Past goed bij kaas en rundvlees

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lorch Dornfelder Trocken 2014” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *