5,29 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Klein Avontuur Wit 2018

Zuid-Afrika | West-Kaap

Omschrijving Klein Avontuur Wit 2018

Klein Avontuur Wit heeft een mooie heldere gele kleur. De geur heeft duidelijke tonen van tropisch fruit met een lichte hint van Muscat aroma`s.

Wijnseizoen

Het seizoen in de Zuid-Afrikaanse wijngaarden begint in september met het uitlopen van de stokken. De bloei van de wijnstokken vindt meestal plaats in november en de groei van de druiven begint vanaf medio december. De rijping begint met de komst van de zomer in januari. De meeste druiven worden in februari met de hand geplukt. Het maken van de wijn gebeurd op een aantal bedrijven op de traditionele wijze, maar daarnaast zien we vele jonge vakbekwame wijnmakers die gebruik maken van de modernste technieken.

West-Kaap

Toen Jan van Riebeeck rond 1652 de eerste wijnrank plantte aan de Kaap en hij later de eerste wijn op een V.O.C. schip naar Nederland liet vervoeren, waren de Hollanders niet erg onder de indruk van de kwaliteit. Zij raadden Van Riebeeck zelfs aan om deze wijn maar vooral voor eigen consumptie in de Kaap te gebruiken. Vandaag de dag vind je in het gebied rondom Stellenbosch honderden wijnboerderijen. De vraag is hadden die er ook gestaan als Jan van Riebeeck zijn druivenranken niet had geplant aan de Kaap? Veruit het meest bekend zijn de wijnboerderijen rondom Stellenbosch, maar ook in het gebied rondom het plaatsje Robertson en in de Hemel en Aarde Vallei bij Hermanus vind je de belangrijke wijnproducenten van Zuid-Afrika.

1 beoordeling voor Klein Avontuur Wit 2018

 1. Beoordeelt met:
  4.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Voor de zomerse dagen een heerlijke frisse droge witte wijn!
  Een absolute aanrader!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *