9,25 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Finca el Origen Reserva Estate Cabernet Sauvignon 2015

Argentinië | Uco Valley

Omschrijving Finca el Origen Reserva Estate Cabernet Sauvignon 2015

Finca el Origen Reserve Estate Cabernet Sauvignon is een elegante wijn. De wijngaarden liggen op een hoogte van 1200 meter in de prestigieuze Uco Vallei, Mendoza, aan de voet van de bergketen Andes. Het is een Cabernet Sauvignon uit een landklimaat niet door de zee beïnvloed. Daarom zijn de kruidige tonen zeer geraffineerd, zoals van zwarte peper, verse snuiftabak en oregano. Deze wijn staat bekend om zijn smaak met fluweelzachte tannines en elegant, met veel van zwart fruit en cassis. Serveren tussen de 16 en 18 ° C.

Reserva rode wijnen rijpen in totaal drie jaar, waarvan twaalf maanden minsten op fust en de rest op fles.

Wijnhuis Caroline Wine Brands

Finca el Origen Argentinië is een cluster van wijngaarden van het wijnhuis Carolina Wine Brands Group, de vierde grootste wijnhuis van Chili. In 1996 begon het bedrijf ook in Argentinië met de aanplant van de eerste wijngaarden in Vista Flores, Uco-vallei, in de wijnstreek Mendoza aan de voet van de Andes. Tijdens eerste jaren was het bedrijf vooral gericht op de verkoop van druiven die in dit gebied geoogst werden. In 2002, na het hebben opgedaan van voldoende ervaring, is men begonnen met eigen wijngaarden. Finca el Origen Reserve Estate Cabernet Sauvignon is hiervan een voorbeeld.

Wijngebied Uco Vallei

De Uco Vallei is gelegen aan de voet van de Andes. Sommige delen van de bergen waren miljoenen jaren geleden zee. Waarbij de aanwezigheid  van mariene fossielen zoals ammonieten, in het logo terugkomen. Ze worden beschouwd als stille getuigen van dit gebied, die deel uitmaken van dit terroir, de oorsprong van deze wijnen. De Uco Vallei is het hoogste gebied van Mendoza: de hoogte varieert van 900 meter in de stad Tunuyán tot 1250 meter boven zeeniveau in het noordelijk gedeelte van Tupungato. De gemiddelde temperatuur is 14°C, maar ook hier zijn grote verschillen in minimale en maximale temperaturen.

Duurzame teelt

Voor het irrigeren van de wijngaarden wordt gebruikt gemaakt van mineraal water. Dit water komt van het smeltwater van de gletsjers in het Andesgebergte. Het is  een belangrijke factor voor de kwaliteit van de wijnen uit dit gebied. Door het droog landklimaat met een warme bries tijdens de lente en zomer, heeft men geen last van ziektes. Hierdoor heeft men duurzaam landbeheer met natuurlijk gezonde wijngaarden.

 

6 en 13%
Past goed bij rood vlees en wild

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Finca el Origen Reserva Estate Cabernet Sauvignon 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *