Hamburger met guacamole

Hamburger met guacamole

Benodigdheden voor 2 tot 4 personen

1 avocado

4 hamburgerbroodjes

1 knoflookteentje

1 limoen

1/2 potje mais

1 vleestomaat

1 ui

komijn, olijfolie, bakolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper.

Avocado salsa

Laat een 1/2 potje mais uitlekken. Snij de avocado in blokjes en doe in een kom. Pers 1 knoflookteentje uit en voeg 1 eetlepel  sap van 1 limoen toe. Prak lichtjes met een vork, voeg 1 theelepel komijn en 1 theelepel paprikapoeder toe. Halveer 1 vleestomaat, snijd 1 helft  in blokjes en meng door de salsa samen met de mais. Breng op smaak met 1 theelepel zout

Bakken van de hamburger

Snijd  1 ui in ringen. Bak de  hamburgers bruin in een beetje olie, 3-4 minuten per kant of tot ze gaar zijn. Bak de uienringen de laatste 2 minuten mee.

Bak de hamburgerbroodjes af volgens aanwijzing op de verpakking.

Serveer de hamburgers  met de gebakken ui en avocadodip. Eventueel zelf bijvoegen: gebakken krieltjes met schil en groenten.

Wijn bij de hamburger

Bij deze lekkere burger past een goede Zinfandel zoals de Grizzly Bear Zinfadel uit Californië. De Primitivodruif is de Italiaanse variant hierop met de wijnen Meridia Primitivo, Sollione Primitivo of de Devinis Primitivo. Ook een zeer aanbevelenswaardige en zeer bijzondere wijn is de Italiaanse  Z1N Il Numero Uno Zinfandel. De wijnen van de druiven Merlot en Cabernet Sauvignon (uit de nieuwe wereld) passen ook prima bij deze burger. Als rood niet uw ding is kunt u gaan voor een Sauvignon Blanc uit de nieuwe wereld (Argentinië, Nieuw-Zeeland, Chili,  etc.). Deze zijn vaak wat fruitiger dan de Europese wijnen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.