Wijnhuis MontGras

MontGras uit Chili

MontGras wijngaarden liggen in de regio Colchagua. Het wijnhuis wordt gerund door de broers Hernán en Eduardo Gras en hun zakenpartner Christián Hartwig. Sinds de oprichting in 1933 specialiseert dit bedrijf zich in de productie van kwaliteitswijnen. De eerste wijngaarden van MontGras zijn aangeplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Vandaag de dag  bezit het wijnhuis  in totaal meer dan 900 hectare wijngaarden waarbij de druivenrassen zijn uitgebreid met Viognier, Carmenère, Cabernet Franc, Syrah en Zinfadel. Dit zijn rassen die niet op grote schaal in Chili worden aangeplant.

Wijnland Chili

Chili ligt aan de westkust van Zuid-Amerika en heeft een kustlijn van 5.000 km. Het land wordt in alle vier windstreken door de natuur begrensd. Het noorden wordt begrensd door de Atacama woestijn, het zuiden door de gletsjers van Pategonië en de Zuidpool, het oosten door het Andes gebergte en het westen door de Stille Oceaan. Deze natuurlijke grenzen hebben het land beschermd tegen de meest dodelijke plaag van wijnstokken: de Phylloxera bacterie. De wijngaarden in Chili zijn dan ook de enigste ter wereld die nooit door deze bacterie zijn aangetast. Eén van de mooiste wijngebieden is de Colchagua Vallei. Deze vallei, waar de wijngaarden van MontGras liggen, heeft een mediterraan klimaat, gekenmerkt door vier seizoenen. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen 14 en 32 C°, de ideale temperatuur voor het verbouwen van goede wijn.

MontGras wijnen

Wijnbroeders heeft een serie MG by MontGras wijnen in het assortiment zoals de frisse Sauvignon Blanc, de wat boterige Chardonnay, de zachte Merlot en droge stevige Cabernet Sauvignon. En natuurlijk niet te vergeten de fruitige Rosé, gemaakt van de Shiraz of Syrah. In deze prijsklasse zijn dit uitstekende wijnen. Wat denkt u van de Amaral Sauvignon Blanc en de MG Carmenère, beide in de aktie ‘6 betalen en 9 ontvangen’. Laat u verassen door MontGras! Door bijvoorbeeld de bijzondere Antu wijnen, wat betekent ‘zon van de berg’. Of door de krachtige Syrah. U schenkt een heerlijk glas wijn van de druiven Grenache/Syrah /Garginan. En last but not least nog deze twee: de MontGras Quatro met zijn intens aanhoudende afdronk of het raadselachtig karakter van de Montgras Intriga.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.