Antu Ninquen Syrah

13,39 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Antu Ninquén Syrah

Chili | Colchagua

Als u van krachtig houdt bij een mooi krachtig gerecht dan is deze bijzondere Syrah op zijn plaats.

Omschrijving Antu Ninquén Syrah

Antu Ninquén Syrah DO is een wijn met een diepe robijnrode kleur.  Aroma van rijpe zwarte kersen, bramen,bessen, vanille en ceder. Deze krachtige Antu Ninquén Syrah wijn, vol met rijpe en zoete tannines die zorgt voor een buitengewone balans en textuur, met een complexe smaak en een lange afdronk.

Ninquén

Ninquén betekent plateau van de berg en is Chili`s eerste wijngaard op een berg. Dit onnavolgbare terrein ligt in het hart van Colchagua, Chili`s meest beroemde wijnstreek, en biedt uitzonderlijke groeiomstandigheden voor de productie van hoogwaardige wijnen zoals deze Antu by Ninquén Syrah. De Antu wijnen wat in Chili betekent, zon van de berg, zijn wijnen die de filosofie van Ninquén belichamen. Alleen het beste van ons land maken en laten zien.

Wijnstreek Colchagua

De Colchagua Valley is gesitueerd in het zuidelijke deel van de Rapel Valley. In het hart van Colchagua Valley genieten de wijngaarden een natuurlijke bescherming van het Andesgebergte aan de ene kant en de Pacific aan de andere kant. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 14 en 32 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor het verbouwen van kwaliteitswijnen. Colchagua Valley heeft zich een reputatie verworven voor sappige en geconcentreerde wijnen van Chili. De bodem bestaat uit klei, leem, kalksteen en zand plus enkele vulkanische gebieden.  Daarnaast heeft Colchagua veel zonuren, weinig regen en koele nachten. Het grote verschil in dag- en nachttemperatuur maakt dat schimmels als meeldauw hier niet voorkomen. Irrigatie gebeurt in dit gebied met smeltwater van de gletsjers van de Andes. Het gebied heeft circa 22.000 hectare aan wijngaarden en de druivensoort Cabernet Sauvignon is er het meest aangeplant, gevolgd door Merlot en Carmenère. De Syrah druif is hier pas enkele jaren geleden aangeplant, maar heeft de ruim 1000 hectare al bereikt.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Antu Ninquén Syrah”