Montgras Antu Gre-Sy-Ca

13,39p.st. 10,70p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

MontGras Antu Grenache Syrah Carignan DO 2013

Chili | Colchagua

Super glas wijn !!!

Omschrijving MontGras Antu Grenache Syrah Carignan DO 2013

MontGras Antu Grenache Syrah Garginan is een mediterranen blend van Grenache, Syrah en Carignan druiven. Het was voor de wijnmaker een enorme uitdaging en ultieme test. Maar na 8 maanden houtrijping is deze blend in perfecte harmonie en is de uitdaging een succes geworden. MontGras Antu Grenache Syrah Garginan is intens robijn rood. In de geur donker fruit, cassis, vanille en kruiden. De smaak is complex en diep, veel zwart fruit, vanille, kruiden, tabak, leer en nog heel veel meer! Super glaswijn. Bij rood gegrild vlees, stoofschotels, wild, kazen en paté. De wijn is onderscheiden met 91 descorchados punten. Descorchados is dé wijngids voor wijnen uit Zuid-Amerika.

Wijnhuis MontGras

De wijngaarden van Chili  zijn de enigste ter wereld die nooit aangetast zijn door de druifluis. Dit heeft alles te maken met zijn natuurlijke grenzen van woestijn, bergen, gletsjers en de Stille Oceaan. De wijngaarden van MontGras liggen in de regio Colchagua, een gebied met een mediterraan klimaat. Het wijnhuis wordt gerund door de broers Herná en Eduardo Gras en hun zakenpartner Cristián Hartwig. Sinds de oprichting in 1993 specialiseert dit bedrijf zich in de productie van fijne kwaliteitswijnen. MontGras bezit meer dan 150 ha, voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. MontGras is een jong, zeer modern bedrijf met een capaciteit van meer dan 5 miljoen liter.

Valle de Calchagua

De Valle de Colchagua ligt in het hart van Chili’s langgerekte wijnbouwzone. Het gebied bevindt zich 130 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago en maakt deel uit van de grotere Rapel Vallei. De Colchagua Vallei loopt van oost naar west over een breedte van dertig kilometer en is een complex gebied met vele kleinere valleien en rivieren. Aan de noord- en zuidkant wordt de regio omsloten door het kustgebergte, in het oosten door de Andes. Ten westen bevindt zich een kleine opening naar de Stille Oceaan waardoor zeelucht de vallei kan binnenstromen. Vooral ’s nachts zorgt dit voor een sterke afkoeling. Het verschil tussen dag- en nachttemperatuur bedraagt zo soms meer dan twintig graden! De frisse nachten zijn bijzonder gunstig voor een evenwichtige rijping van de druiven die hierdoor hun essentiële aroma’s en zuren behouden. Een andere sterke troef van Colchagua (en van Chili in het algemeen) is de geringe neerslag in de zomer en de intensiteit van het zonlicht. Dit laatste is van onschatbare waarde voor de fotosynthese van de vruchten. Bovendien vormen schimmels hierdoor nauwelijks een bedreiging.

 

 

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “MontGras Antu Grenache Syrah Carignan DO 2013”