Vijf wijnen voor de feestdagen

Wijn voor de feestdagen

Wijn blijft altijd heel persoonlijk wat de één proeft, proeft een ander weer niet. De smaak van een wijn wordt ook bepaald door de sfeer, de omgeving of door wat er bij gegeten wordt. Ook de temperatuur heeft invloed: is het wat warmer in de ruimte waar u bent? Is het buiten wat kouder? Het is uitdagend om uit te vinden welke wijn op welk moment goed past. Wijnbroeders heeft een paar suggesties voor de komende feestdagen. Uit ons uitgebreid assortiment stellen wij vijf wijnen voor die goed passen bij dit jaargetijde. De wijnen komen uit vijf verschillende landen.

 

Lorimer Chardonnay | Australië

Dit is een heel prettige Chardonnay. Van de wijnen van de Chardonnay-druif is algemeen bekend dat ze vaak een wat volle, boterige smaak hebben. Wijnen van Chardonnay-druif  zijn de wijnen die heel geschikt zijn om bij vette vis of salade te drinken. Deze Australische Lorimer Chardonnay is ook heel prettig als aperitief. Australiërs weten uitstekende wijnen te maken, kwalitatief behoort dit land tot top van de wijn-producerende landen.

 

MG Reserva Carmenère | Chili

Het verhaal van de Carmenère-druif is al een bijzonderheid op zich. Dit is een prachtige rode wijn van MG by MontGras reserva Carmenère met zijn intense aroma`s, tannines en lange afdronk. Het bijzondere aan deze wijn is dat hij bij zoveel gerechten past en ook heerlijk is om zo te drinken. Het zal u verassen hoe bijzonder deze wijn is. Chili is het land dat bekend is om z’n enorme uitgestrektheid; in dit land is sprake van verschillende klimaten. Ook zijn overdag de temperaturen hoog en ‘s nachts koel; juist door deze sterke temperatuursverschillen ontstaan er kwalitatief goede wijnen zoals deze MG Reserva Carmenère.

 

Stoneleigh Sauvignon Blanc | Nieuw-Zeeland

Wat is dit een heerlijke Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland. Al bij het open doen van de fles wordt u meegenomen, de geur van de passievrucht brengt u in een andere wereld, namelijk de Nieuw-Zeelandse. Het is een wijn om zo te drinken maar ook heerlijk bij visgerechten, wit vlees en mediterrane gerechten. Nieuw-Zeeland is een jong wijnland, maar zo succesvol dat het in korte tijd is uitgegroeid tot een wereldspeler in verrassende, fruitige wijnen.

 

Bestué Finca Rableros | Spanje

Bestué Finca Rableros is een bijzonder smaakvolle rode wijn, een echte aanrader. Veel rijp rood fruit, zoete specerijen en kruiden. Heerlijk met kaas, pasta, pizza en rundvlees, natuurlijk ook zo te drinken. Spanje is ook een land waar prachtige wijnen worden geproduceerd. Bestué Finca Rableros komt uit de wijnstreek Somontano gelegen op de uitlopers van de Pyreneeën op 80 km van de Franse Grens. De familie Otto Bestué is al sinds 1640 actief in de wijnbouw.

 

Kanonkop Pinotage | Zuid-Afrika

Kanonkop Kadette Pinotage is een helder robijnrode wijn van de Pinotage-druif. Deze wijn heeft elegante aroma’s, is krachtig met een lang blijvende afdronk. Kanonkop behoort zonder twijfel tot de allerbeste rode wijnproducenten in Zuid-Afrika. Internationaal beschouwt men Kanonkop als equivalent van de Premier Grand Cru Classé in Bordeaux. De West-Kaap in Zuid- Afrika is zonder twijfel een prachtig wijngebied in een prachtig land. De verbouw van Zuid-Afrikaanse wijn is van oudsher volledig geconcentreerd in de Kaapprovincie. De reden daarvoor is simpel: in de rest van het land is het veel te warm. Het land barst van de jonge, ambitieuze en creatieve wijnmakers die staan te popelen om de wereld te veroveren met hun prachtige wijnen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.