Zomersalade

Een lekker frisse en smakelijke zomersalade maken? Maak het u zelf niet al te moeilijk, neem eens gemengde sla die gemakkelijk combineert met diverse toevoegingen- en combinaties. Bij een zomersalade is het heerlijk om een frisse wijn zoals een rosé, witte of zelfs  rode wijn te drinken. Neemt u rode wijn, neem dan een Pinot Noir die juist heel goed combineert met een salade, serveer deze dan wel op een temperatuur van 16 graden.

Zomersalade met feta en mozzarella

Schat voor u zelf in hoeveel sla u nodig heeft voor 2, 4 of meerdere personen. Als u de zakjes met sla van de supermarkt neemt, dan zijn die meestal toereikend voor 2 tot 3 personen.

Ingredienten voor 2 tot 3 personen

  • zakje gemengde sla
  • bakje snacktomaatjes (zijn vaak wat zoetig )
  • feta ( i.p.v feta neemt u een blikje tonijn op water)
  • zakje mozzarella
  • bosje bosuitjes (of ringetjes rode ui)
  • potje gedroogde tomaten in olie
  • enkele olijven groen of zwart
  • sladressing naturel ( met tonijn probeer dan ook een dressing knoflook en ui)
  • pijnboompitten

In 20 minuten klaar

Snijd de snacktomaatjes, feta, mozarella en een aantal gedroogde tomaten in grove stukjes. In kleine ringetjes snijd u de bosui en olijven. De zoete smaak van de snacktomaatjes is een goede combinatie met de feta, bosuitjes, olijven en de naturel sladressing. De pijnboompitten even roosteren in een bakpan.  De hoeveelheden die u neemt moet u een beetje voor u zelf aanvoelen, zelf houden we ervan om het rijkelijk toe te passen. Doe de sla in een platte kom (is mooi voor de presentatie), besprenkel de sla met de naturel sladressing en even mengen met de hand. Vervolgens spreid u alle gesneden groenten en kaas over de sla. Voor een mooie opmaak begint u met met de tomaatjes, dan de feta en mozzarella, afmaken met de bosuitjes, gedroogde tomaatjes, olijven en tenslotte de pijnboompitjes. Simpel en o zo lekker. Eet smakelijk met daarbij een goed glas wijn en voor de kids of u zelf wellicht ook alcoholvrij.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.