Voorjaarswijn top 5

Voorjaarswijn is lekker fris en sprankelend. Ziet u zich al zitten in de heerlijke voorjaarszon tussen al die mooie lentebloemen met een heerlijk glas wijn. Wijnbroeders heeft een top 5 samengesteld van voorjaarswijnen die goed passen in de komende maanden. Onze top 5 voorjaarswijnen zijn heerlijk als aperitief, bij frisse salades, een lekker stukje kaas, mosselen of asperges.

  • Bestheim Pinot Blanc Classic AAC uit de Franse streek Elzas. De Pinot Blanc is de meest aangeplante druif in Elzas, plezierig en ongecompliceerd. Bestheim heeft bijna 700 hectare. De wijnen van Bestheim worden bijna over de hele wereld geëxporteerd en bieden wijnliefhebbers in vele landen een kans kennis te maken met de kenmerkende wijnen uit  de Elzas. Een bezoek aan de Cave van Bestheim is dan ook voor iedere wijnliefhebber een must als hij in de Elzas is.
  • Domaine Ferrandière Grenache Gris Rosé, uit Rouissillon het diepe zuiden van Frankrijk. De wijn heeft een mooie zachte delicate romige smaak, is prachtig droog, fruitig en fris. De wijngaarden van Domaine de la Ferrandière liggen in een voormalige binnenzee die van de Middellandse Zee werd afgesloten toen in de oudheid de Pyreneeën ontstonden.
    Het bijzondere van de wijngaarden van Domaine de la Ferrandière is dat de wijngaarden in het vroege voorjaar 7 weken onder zoet water worden gezet. Alleen dan kunnen de wijnstokken in de nog steeds ziltige grond overleven. Daarnaast zijn de wijngaarden door deze bevloeiing veel minder vatbaar voor voorjaarsvorst. In deze 7 weken is de wijngaard een domein voor duizenden watervogels en ontelbare kikkers.
  • Verdicchio dei Castello di Jesi DOC, uit Pirsanti rond de stad Jesi in Italië. De Verdicchio is een witte druivensoort die bijna uitsluitend wordt geteeld in de Marche-streek, een regio in het midden van Italië, aan de Adriatische zee. In mindere mate komt de druif voor in naburige regio’s, zoals de Romagna, Umbria en Abruzzo, en op Sardinië. Buiten de Marche regio verliest de Verdicchio zijn beste kwaliteiten en is hij minder succesvol. De naam Verdicchio is afgeleid van de kleur van de druif, “verde” betekent groen. De Verdicchio wijn heeft een lichte geel/groene kleur. De Verdicchio is de hoofddruif achter twee DOC wijnproductie gebieden in de Marche. De belangrijkste teelgebieden zijn de kastelen van Jesi in de provincie Ancona en Matelica in de provincie Macerata. Witte wijn van de Verdicchio behoort tot de beste witte wijnen van Italië. Door het hoge natuurlijk totaal zuurgehalte is de Verdicchio ook bijzonder geschikt voor de productie van natuurlijk sprankelende, mousserende wijn.
  • Bottega Prosecco Frizzante DOC, uit de streek Veneto in Italië. De smaak is zacht en verfijnd, mooie fruittonen van perzik, appel en meloen. Een geweldige Prosecco. Prosecco is dé mousserende wijn van Italië. De  prosecco is steeds populairder geworden omdat steeds meer mensen ontdekken dat prosecco een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft, vooral als je het vergelijkt met bijvoorbeeld champagne. Over een prosecco hoef je niet ingewikkeld te doen, gewoon lekker op te drinken met vrienden.
  • Cesari Pinot Grigio de meest gedronken witte wijn van Italië en zeer sterk in opkomst in Nederland. Een delicate wijn met mooie zuurgraad en een klein vetje in de mond. Deze stijl is het meest bekend van de noordelijke delen van Italië en doorkruist de uitlopers van de Alpen bijna helemaal uit Italië door Oostenrijk en zelfs Roemenië, Slovenië en Hongarije. De bergen hebben een een krachtige werking op de wijnbouw, waardoor de druiven houden hoge zuurgraad behouden.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.