Pyrène La Vie en Rosé

7,79 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Pyrène La Vie en Rose L’inoubliable 2018

Frankrijk | Sud-Ouest

Omschrijving Pyrène La Vie en Rose L’inoubliable 2018

Pyrène La Vie en Rose L’inoubliable is een mooie bleke Rosé. In de neus veel klein fruit zoals verse rode bessen. De wijn is verfrissend in de mond en aangenaam aromatisch. Met deze betoverende fruitige Rosé kunt u de wereld zien met rozenkleurige glazen “La Vie en Rose” zoals ze zingen in Frankrijk. Ideale serveertemperatuur is 10 ° C. Deze rosé past perfect bij talrijke gerechten, tapas, salades, Aziatische gerechten,  vis, pizza’s, pasta-bolognese en als aperitief. Maar ook bij desserts met rode bes of aardbeien enz.

Négrette druif

Négrette is een van de beste druivenrassen van het Franse Zuidwesten voor het produceren van rosé wijnen. Deze inheemse druivensoort wordt voornamelijk geplant ten noorden van Toulouse. Men heeft deze wijn een naam gegeven die een eerbetoon is aan de beroemde “Ville Rose”. Zijn bleke, delicate kleur, zijn zeer fruitige, expressieve stijl en zijn karakteristieke verfrissende natuur maakt deze rosé een polyvalente en feestelijke wijn.

Wijngebied Comté Tolosan

De Pyrène La Vie en Rose L’inoubliable komt het wijngebied Comté Tolosan. Het omvat een grote deel van de Sud-Ouest en is gecentreerd rond de stad Toulouse. Je vindt er een enorme diversiteit aan wijnen. Comté Tolosan produceert meer dan 200.000 hectoliter witte, rode en rosé wijnen per jaar.

De Legende van de Pyreneeën

De Legende van de Pyreneeën is dat vanuit de Egeïsche Zee Hercules naar het land van Bebrydes ging. Hij ontmoette er een jonge en zeer mooie dame genaamd Pyrène. Alle koningen en heren uit de omgeving waren in haar geïnteresseerd. Terwijl Hercules in een ander gebied ging werken, besloot Pyrène het Bebrydes-koninkrijk te verlaten. Tijdens haar tocht door de omliggende bergen werd ze vervolgens gedood door een beer. Hercules organiseerde toen een feest en besliste deze bergen Pyreneeën te noemen, ter ere van zijn geliefde Pyrène.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Pyrène La Vie en Rose L’inoubliable 2018”