Pyrène Cuvée Marine L’incontournable

7,79p.st. 6,25p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Pyrène Cuvée Marine L’Incontournable 2016

Frankrijk | Cascogne

Omschrijving Pyrène Cuvée Marine L’Incontournable 2016

Pyrène Cuvée Marine L’incontournable is gemaakt van de druivenrassen Colombard 60%, Sauvignon Blanc 20% en de Gros Manseng 20%. Pyrène Cuvée Marine L’incontournable is een elegante, frisse en fruitige witte wijn. Het heeft een heldere kleur met gele tinten. In de neus fruitig met wat van citrusvruchten en exotisch fruit. In de smaak levendig, luchtig met wat fruitsmaken. Serveertemperatuur is 12 ° C en het verouderingspotentieel is 18 maanden. Deze droge witte wijn combineert met vele gerechten,zoals aperitief, tapas, vis, zeevruchten en verse geitenkaas.

Druivenrassen

De gebruikte druivenrassen hebben aromatische overeenkomsten en zijn aan elkaar complementair. De druif Colombard maakt de wijn krokant, Sauvignon Blanc zacht en Gros Manseng brengt structuur. De druiven hebben oceanische invloeden zoals voorkomt in de Gascogne. Met uitzondering van de Sauvignon Blanc druiven, die afkomstig zijn uit de warmer gebieden zoals Gaillac of Bergerac.

De Legende van de Pyreneeën

De Legende van de Pyreneeën is dat vanuit de Egeïsche Zee Hercules naar het land van Bebrydes ging. Hij ontmoette er een jonge en zeer mooie dame genaamd Pyrène. Alle koningen en heren uit de omgeving waren in haar geïnteresseerd. Terwijl Hercules in een ander gebied ging werken, besloot Pyrène het Bebrydes-koninkrijk te verlaten. Tijdens haar tocht door de omliggende bergen werd ze vervolgens gedood door een beer. Hercules organiseerde toen een feest en besliste deze bergen Pyreneeën te noemen, ter ere van zijn geliefde Pyrène.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Pyrène Cuvée Marine L’Incontournable 2016”