Louis Jadot Givry Rouge

22,36p.st. 17,85p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Louis Jadot Givry Rouge

Frankrijk | Bourgogne

Omschrijving Louis Jadot Givry Rouge

Louis Jadot Givry Rouge heeft een heldere smaak, rijk en goed uitgebalanceerd. Deze wijn staat bekend om zijn warmte, levendigheid en volle natuur. Het past erg goed bij koude vleeswaren, paté, hartige pastei, gegrild of geroosterd vlees, gevogelte en kazen. Louis Jadot Givry Rouge wordt gefermenteerd in open vaten en vervolgens 10-12 maanden oud in eiken vaten voor het bottelen.

Wijnhuis Louis Jadot

Het bekende Bourgogne huis Louis Jadot werd opgericht in 1859 door Louis Henry Denis Jadot. Het wijnhuis gebruikt zijn eigen wijngaarden hiervoor maar koopt ook druiven aan van andere wijngaarden. Dit doen ze om zo een optimale bourgogne te kunnen creeren. Alle wijnen die door dit huis worden geproduceerd zijn AOC wijnen: alleen Appellation d’Origine Contrôlée en dus van hoge kwaliteit.

De druiven voor de wijnen van Louis Jadot worden altijd handmatig geoogst. Hiermee wordt voorkomen dat over-, alsmede onrijpe vruchten in het vinificatieproces terechtkomen. Bovendien gebruiken de druivenplukkers bij het oogsten kleine kistjes zodat de trossen niet vroegtijdig kneuzen of beschadigd raken.

Louis Jadot bezit ongeveer 150hectare eigen wijngaarden van de Côte de Nuits tot de Beaujolais. Dit is gemiddeld niet erg groot voor een wijnhuis en dat betekent ook dat bijna alle wijnen die het huis produceert van zéér hoog niveau zijn. Het uitgangspunt van Lous Jadot is de bodem waarop de wijngaarden groeien de wijn zijn karakteristieke eigenschappen geeft. Daardoor probeert Louis Jadot zo min mogelijk het groeiproces van de wijnranken te beïnvloeden en de natuur gewoon zijn gang te laten gaan. Daardoor produceert dit wijnhuis juist die typische bourgogne wijnen die zo populair zijn om hun enorme kwaliteit en smaak. Deze wijnen zijn allemaal rasechte bourgognes die met veel zorg en aandacht zijn geproduceerd.

 

Past goed bij gevogelte en kaas

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Louis Jadot Givry Rouge”