Alevilla Blanco Ruedo

7,39 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Alevilla Blanco Rueda DO

Spanje | Rueda

Omschrijving Alevilla Blanco Rueda DO

Alevilla Blanco Rueda heeft lichte en frisse zuren met geuren van citroen, groene appel, kiwi en peren. In de smaak venkel en champignons. Door zijn zuurgraad combineert de wijn prettig met asperges, tomaten, olijven en schelpdieren.

Verdejo druif

Witte wijn van de Verdejo druif heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Het mooie van de Verdejo wijnen is dat die vrijwel altijd herkenbaar zijn (een soort “what you see is what you get”). Dit tegenstelling tot bijvoorbeeld wijnen van de Sauvignon blanc waarvan vele varianten bestaan. Deze druif is één van de beste en meest gebruikte witte druiven van Spanje. Met name in het Rueda gebied waar hij als een nationale trots wordt gekoesterd en waar de beste Verdejo wijnen vandaan komen. Verdejo wijnen worden merendeels jong gedronken. Houtlagering en daardoor een langere bewaartijd behoort tot de mogelijkheden. De houtgerijpte Verdejo’s zijn (nog) rijker en complexer en bevatten zachte tonen van noot en honing.

Plukken in de nacht

Bijzonder aan de Verdejo druif is dat hij erg gevoelig is voor contact met zuurstof. Daarom worden de druiven vaak in de koelte van de nacht geplukt, zo snel mogelijk geperst en in metalen vaten gegoten. Met behulp van stikstof worden de druiven gedurende dit gehele proces zoveel mogelijk beschermd tegen zuurstof om voortijdige gisting te voorkomen.

Wijngebied Rueda

Rueda is de zuidelijkste DO van het oude Castilla en ligt in het Centraal Plateau, op 600 tot 780 meter hoogte. Het is een vrij vlak gebied, waarin de wijngaarden verspreid liggen langs korenvelden. Rueda is al sinds de 11e eeuw een wijngebied waar op commerciële basis wijn wordt geproduceerd. De bodem bevat tamelijk veel ijzer. Doordat hij meestal los en brokkelig is, is de bodem met een goede drainage gemakkelijk te bewerken. De hoeveelheid neerslag heeft veel invloed op het succes van de oogst, meestal regent het in de lente en de herfst. Gemiddeld eens in de tien jaar valt er een heel jaar lang geen druppel regen.  Door die lange voorkomende droogtes zal een groot deel van de oogst dan mislukken.

 
5% en 12%
Past goed bij aperitief en groentegerechten

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Alevilla Blanco Rueda DO”