Duurzame wijn: aan welke eisen moet het voldoen?

Houd jij wel van een glaasje wijn op zijn tijd? Er zijn vele soorten en smaken waar je uit kan kiezen, waaronder duurzame wijnen. Maar wat maakt een wijn duurzaam? Aan welke eisen moet deze wijn voldoen? Hoe wordt duurzame wijn verbouwd? Ben jij benieuwd naar de voordelen van duurzame wijn: lees dan snel onze blog.

Wat is duurzame wijn?

Aandacht voor de natuur; dat staat voorop bij duurzame wijnen. Het productieproces van deze wijnen is milieuvriendelijk, er wordt gelet op het sociale beleid bij de productie én de impact op de lokale gemeenschap speelt een rol. Kies jij voor een duurzame wijn, dan kies je voor een wijn die op elk vlak iets beter is voor het milieu en de mens.

Duurzame wijn verbouwen: de eisen

Het grote verschil tussen een duurzame wijn en een niet-duurzame wijn zit hem in het productieproces. De volgende onderdelen spelen een belangrijke rol bij het duurzaam maken van wijn:

  • Uitputting van de grond voorkomen: door zo min mogelijk gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen.
  • Biodiversiteit in de wijngaard vergroten: bijen bestrijden andere insecten en een diversiteit aan plantensoorten rondom de wijngaard zorgt voor een natuurlijk evenwicht.
  • Afval recyclen: afval uit de wijngaard wordt hergebruikt, bijvoorbeeld door het om te zetten in energie.
  • Water besparen: tijdens het hele proces van wijn maken wordt er veel water gebruikt. Water wordt gerecycled door regenwater op te vangen.
  • Beperk het energieverbruik: ledverlichting is een energiebesparende optie.
  • Let op de verpakking: flessen of etiketten en dozen van gerecycled materiaal hebben ook een milieuvriendelijke impact.

Breed assortiment duurzame wijn

Spreekt dit milieuvriendelijke proces jou aan en stap jij graag over naar de duurzame wijnen? In het assortiment van Wijnbroeders vind je diverse duurzame wijnen.

  • Rode wijn: probeer eens onze Pievalta Marche Rosso. Deze stevige wijn komt uit het wijngebied Marche en smaakt naar chocolade, cacao, zwarte bessen en kersen.
  • Witte wijn: de Devois des Agneaux d’Aumelas. Een intens fruitige en rijke Franse wijn.
  • Rosé wijn: een duurzame rosé is de Organica Rosé. Geniet naast een lekker stukje kaas van deze tempranillo druif uit Spanje.

Duurzame wijn bestellen bij Wijnbroeders

Bestel vandaag nog jouw duurzame wijn bij Wijnbroeders, dan geniet jij hier binnen enkele werkdagen al van. Bestel je voor meer dan €50,- dan bezorgen wij gratis. Wil je iemand graag een lekkere wijn cadeau doen? Kijk dan eens naar onze wijnpakketten, hier zit ongetwijfeld iets naar jouw wensen tussen.