Pievalta Marche Rosso

9,45p.st. 7,55p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Pievalta Marche Rosso

Italië | Marche

Omschrijving Pievalta Marche Rosso

Pievalta Marche Rosso heeft een diep rode kleur met een heldere en iets purperen rand. Een plezierig bouquet met wat kersenconfiture en tonen van rozenbloesem. De smaak van de Pievalta Marche Rosso is sappig, velzig en voorzien van fijne en volle tannines met toch een aangename zuurgraad. In de afdronk chocolade, cacao,veel zwarte bessen en kersen fruit. De afdronk is vrij stevig.

Pievalta wijngaarden

De wijngaarden van Pievalta zijn gelegen in het plaatsje Maiolati Spontini in het hart van het wijngebied Castelli di Jesi. Pievalta is in 2002 opgericht door Barone Pizzini. Zijn wijnmaker Alessandro Ferino besloot om te gaan werken op de biodynamische manier. Dus geen bestrijdingsmiddelen en de grond zoveel mogelijk in zijn natuurlijke balans laten. De bodem  in Maiolati Spontini bestaat voor een groot gedeelte uit klei en kalkzandsteen. Doordat de wijngaarden wat hoger in het land liggen zorgt de frisse wind vanaf de rivier de Esino voor een natuurlijke afkoeling, waardoor de druiven hun frisse karakter kunnen ontwikkelen.

Kleine wijngaard

Deze rode wijn van Pievalta Marche Rosso komt van een kleine 1,5 hectare grote wijngaard die geheel is aangeplant met de Montepulciano druiven. Ook hier wordt gewerkt volgens de biodynamische wijze.

Wijngebied Marche

In het westen begrensd door Umbrië, kijkt de streek Marche uit over de blauwe Adriatische Zee. Het bestaat uit een woest bergachtig gebied, vruchtbare kleiheuvels en een kuststreek met mooie stranden. Van de kleiheuvels komen de meeste wijnen vandaan.

13%
Past goed bij kaas en rundvlees

1 recensie voor Pievalta Marche Rosso

  1. Beoordeelt met:
    5.0

    Ik heb de canonau di serdegna 1keer geproefd ik vind dit een heerlijke wijn .maar ik weet niet waar ik die kan kopen.

Een recensie toevoegen