Rode wijn in koelkast bewaren, mag dat?

Geniet jij graag van een glas rode wijn, maar weet je niet of je de wijn nu wel of niet gekoeld hoort te bewaren? Het is belangrijk dat wijn op de juiste temperatuur gedronken wordt. Gebeurt dit niet, dan kan dit veel afdoen aan de smaak van de wijn en dat zou zonde zijn! Hoe kan je een fles rode wijn het beste bewaren en wat doe je met deze fles vlak voor het openen? Je leest het in deze blog.

Rode wijn bewaren voor snelle consumptie

Heb jij een lekkere fles rode wijn in huis die je niet jaren wil of kan bewaren? De meeste rode wijnen zijn consumptiewijnen: dit zijn wijnen die na aankoop binnen twee jaar gedronken moeten worden. Hoe bewaar je deze rode wijnen nu het beste tot je ervan gaat genieten? Rode wijn bewaren doe je op een donkere plek waar de temperatuur tussen de 10 en 20 graden Celsius is. Het is niet nodig om de flessen neer te leggen maar dit mag wel. Wil je de wijn graag in de woonkamer in een mooi rek bewaren? Dit kan ook prima. Let wel op dat de wijn niet in de zon staat of op een plek waar deze snel verwarmd wordt.

Vlak voor openen: rode wijn bewaren in koelkast

Rode wijn bewaren in koelkast? Er wordt vaak gedacht dat rode wijn niet in de koelkast hoort: rode wijn drink je op kamertemperatuur. In de tijd dat dit gezegd werd was onze kamertemperatuur echter een stuk lager. Tegenwoordig ligt de gemiddelde kamertemperatuur op een graad of 22. De kamertemperatuur voor rode wijnen ligt iets anders:

  • Tussen de 14 en 16 graden als je een fruitige rode wijn wilt drinken. Deze temperatuur kan je bereiken door de wijn een half uurtje voor openen in de koelkast te bewaren.
  • Rond de 18 graden worden krachtige, stevige rode wijnen Deze fles hoeft slechts een kwartiertje in de koelkast bewaard te worden.

Koude rode wijnen van Wijnbroeders

Krijg jij na het lezen van deze blog ook zo’n zin in een lekker glas rode wijn? Bij Wijnbroeders vind je een ruim assortiment wijnen. Uiteraard hebben wij naast diverse rode wijnen ook witte wijnen, rosé wijnen en bubbels. Ben jij benieuwd hoe je deze andere wijnsoorten het beste kunt bewaren of koelen? Lees dan onze blog over de temperatuur van wijn.