Wat is de ideale temperatuur van wijn?

De temperatuur van de wijn kan veel invloed hebben op de smaak van de wijn. De ene wijn komt veel beter tot zijn recht in koudere temperaturen, terwijl de ander juist op kamertemperatuur zijn beste smaak heeft. En kamertemperatuur, welke temperatuur wordt er dan eigenlijk bedoeld? Lees hier alle tips en informatie over de juiste wijn temperatuur.

Wijn temperatuur belangrijk

De juiste wijn temperatuur zorgt ervoor dat alle smaken in balans zijn. Drink jij jouw wijn te warm? De alcohol overheerst nu terwijl de fruitigheid van de wijn vermindert. Drink jij jouw wijn te koud dan vermindert de geur en kan de zure smaak gaan overheersen. Zorg er dus voor dat je jouw wijn op de juiste en perfecte temperatuur drinkt.

Ideale temperatuur witte wijn

Drink jij graag witte wijn? Kies dan voor de volgende temperaturen:

Ideale temperatuur rode wijn

Ben jij meer een liefhebber van rode wijnen? Deze drink je het beste op kamertemperatuur. Maar de kamertemperatuur die we bedoelen, is niet meer de temperatuur die de meeste mensen standaard in huis hebben. Vaak ligt deze te hoog voor de wijn.

  • Fruitige rode wijnen smaken het beste rond de 14 en 16 graden. Een half uurtje in de koelkast zal de wijn op deze temperatuur brengen.
  • Krachtige, volle rode wijnen drink je op 18 graden. Deze fles hoeft slecht een kwartiertje in de koelkast.

Ideale temperatuur rosé

Met deze zomerse temperaturen vinden veel mensen het heerlijk om rosé te drinken. Deze fruitige wijn wordt koud gedronken. Houd hierbij een temperatuur van 8 tot 10 graden aan. Deze temperatuur bereik je door de fles ongeveer 3 uur in de koelkast te leggen.

Ideale temperatuur bubbels

Heb je iets te vieren of ben je gewoon gek op bubbels? Deze wijn wordt net als rosé goed koud gedronken. Tussen de 7 en 10 graden zal de smaak van de bubbels het beste tot zijn recht komen. Leg de bubbels ongeveer 3 á 4 uur in de koelkast voor de optimale temperatuur.

Temperatuur wijn met Wijnbroeders wijnen

Heb jij binnenkort een feestje of wil je lekker zelf in de tuin genieten van een smaakvolle wijn? Bekijk eens het ruime assortiment wijnen van Wijnbroeders. Wil je meer weten over wijnen, lees dan bijvoorbeeld onze blog over wijn slurpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.