Zomerse rode wijnen

De voorspellingen zijn dat Nederland de aankomende periode getrakteerd gaat worden op heerlijke zomerse temperaturen. Tijd om de wijnkeuze daarop aan te passen en deze keer met rode wijnen. Want wie zegt dat er geen rode wijn in zomer is, heeft nog niet geproefd van onze speciale collectie. Is het in Nederland misschien nog vreemd, in Zuid Europa zal niemand zich verbazen als er rode wijn op het terras geserveerd wordt. Onze rode wijnen zijn dan ook helemaal klaar voor de zomer! We raden je wel aan om de rode wijn licht te koelen om het meeste uit de smaakbeleving te halen.

De juiste drinktemperatuur

Het koelen van een geschikte rode wijn is in de zomer zeer belangrijk, anders is de kans namelijk groot dat de wijn te warm wordt op het terras en zelfs boven de 20 graden stijgt. Wanneer dit gebeurt neemt ons lijf de alcohol sneller op en kun je de volgende dag wakker worden met hoofdpijn. Om het serveren van een te warme rode wijn te voorkomen, kun je deze koelen in de koelkast voor ongeveer een uur, de wijn in een bak met koud kraanwater leggen of voor 15 minuten in de vriezer bewaren. Zo zal de wijn de juiste temperatuur krijgen voor een warme zomerse dag, tot ongeveer 12 of 14 graden. Vergeet niet dat de vuistregel is dat je een rode wijn deze zomer beter iets te koel dan te warm kunt drinken.

Welke rode wijnen smaken in de zomer lekker gekoeld?

Licht fruitige wijnen met een wat hogere zuurgraad, lagere tannines en een laag alcoholpercentage (tussen de 12 en 13,5%) doen het goed als ze in de zomer koeler gedronken worden. Doordat deze rode wijnen lichter en frisser zijn, zullen ze gekoeld minder smaak verliezen dan bij een krachtige rode wijn. Het bijzondere aan het koelen van de rode wijn is om te proeven hoe de wijn zich ontwikkeld, doordat rode wijnen zo veelzijdig zijn is het een aangename bezigheid om te spelen met  rode wijnen en het koelen hiervan.

Zomerse rode wijncollectie Wijnbroeders

Proef deze zomer onze speciale collectie van rode wijnen. Geniet van de delicate, sappige en verfrissende Beaujolais wijnen met een prachtig palet van rode bessen en geurige bloemen. Nu alleen nog de zon laten schijnen, de gekoelde fles openen en het genieten kan beginnen. Bekijk zelf eens onze heerlijke selectie voor deze zomer:

Op deze wijnen zit 20% korting t/m 2 juli 2018. Proost! Wij wensen je veel plezier bij het uitzoeken en bestellen van jouw wijnen. Als je vragen hebt kun je ons altijd contacteren via info@wijnbroeders.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.