Berrod Beaujolais Villages

8,05 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Domaine Berrod Beaujolais-Villages 2014

Frankrijk | Beaujolais

Omschrijving Domaine Berrod Beaujolais-Villages 2014

Met zijn karmijnrode kleur, combineert deze wijn finesse, soepelheid en elegantie met delicate hints van vers rood fruit. Het is de Beaujolais-Villages van het jaar.

Het wijnhuis

Gelegen Fleurie in het departement Rhône (69) , de Domaine Berrod is een familiebedrijf, in 1954 opgericht door René Berrod, een eigenaar en producent van wijn liefhebber die in 1980 beslist om op zijn vaardigheden om wijnbouw en de liefde de wijnstok en de wijn aan zijn kinderen. Zo ontstond het idee om het bedrijf GFA Domaine Berrod op te richten, een landbouwgrondgroep die de aangesloten leden van de familie Berrod in staat stelt hun wijngaardbezit dat ze bij elkaar hebben gekregen te behouden en bestendigen. Als lid van het netwerk van Independent Winegrowers , voert GFA Domaine Berrod het oogsten, de vinificatie en de wijnbereiding uit en zorgt voor de vermarkting ervan. De geproduceerde wijnen worden gebotteld op het landgoed en worden aangeboden voor directe verkoop , maar ook voor verzending in Frankrijk en in het buitenland. Sinds haar oprichting in 1980 heeft het bedrijf GFA Domaine Berrod maakte deel uit van een proces wijnbouw duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te maken om een gezonde en rijpe druiven te bereiken. Zijn filosofie is om de familie traditie van het kweken, met respect voor de wijngaarden, een traditionele vinificatie en volledig handmatige oogst voort te zetten, om de kwaliteit en het karakter van zijn wijnen , maar ook om het verband tussen terroir en product te conserveren .

Wijnstreek – Beaujolais

De Beaujolais maakt deel uit van de Bourgogne en is de meest zuidelijk gelegen wijnregio (sinds 1930). De wijnen van de Beaujolais worden ontegensprekelijk geassocieerd met de primeurwijnen dewelke jaarlijks op de derde donderdag van november op de markt worden gebracht onder de noemer “le nouveau Beaujolais est arrivé!”. Het zou deze mooie streek onrecht aandoen door ze enkel met deze lichte, fruitige wijnen te kenmerken. De Beaujolais wijn is zonder twijfel één van de meest fruitige, heldere en sappige wijnen die er bestaan. Maar het kunnen tevens ook mooi gestructureerde wijnen zijn met copieus fruit, die zich in al hun pracht manifesteren. Twee druiven slechts spelen een hoofdrol in de Beaujolais wijnen. De witte wijnen komen slechts in een bescheiden hoeveelheid voor en mogen enkel van de chardonnay druif gemaakt worden. De gamay druif is verantwoordelijk voor de fruitige rode wijnen. Voluit heet deze druif echte gamay noir à jus blanc.

De Beaujolais strekt zich uit op de westoever van de Saône, tussen de Mâconnais en de voorsteden van Lyon. Het is het grootste van de vijf Bourgondische wijndistricten. Het gebied is 55 km lang en 14 km breed. In totaal bestaat het uit 22000 hectare wijngaarden die bewerkt worden door de vele typische kleine wijnboeren. De Beaujolais is opgedeeld in twee wijnbouwgebieden, de Haut-Beaujolais en de Bas-Beaujolais. Beide regio’s ontmoeten elkaar in Villefranche-sur-Saöne, waar het riviertje Nizerand de grenslijn vormt. De noordelijke helft heeft de grootste dichtheid van wijngaarden op een granietachtige ondergrond en brengt de beste wijnen voort. De befaamde cru’s van de Beaujolais liggen dan ook in dit gedeelte. Het zuidelijk gedeelte is de streek van de Beaujolais-Villages, de gewone Beaujolais alsook de befaamde Primeur of Nouveau wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Domaine Berrod Beaujolais-Villages 2014”