domaine des brureaux chenas

9,90p.st. 7,45p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Chénas Cuvée Tradition 2013

Frankrijk | Beaujolais

Omschrijving Chénas Cuvée Tradition 2013

Cénas Cuvée Tradition is een wijn met een complexe regionale smaak. Door de traditionele bereiding van de wijn in de cementte landbouw tank, weerspiegelt deze wijn de typische kenmerken van de Chénas. Zachte tannines, de paarse kleur en de aroma’s van framboos, kruisbes, en kaneel.

Het wijnhuis

De Chénas wijnen behoren tot de zwaarste in de Beaujolais, staan bekend om hun bloem en aard kenmerken en mogen lang bewaard worden. Domaine Brureaux werd in 1961 opgericht door Emile Robin, de opa van de huidige eigenaresse Nathalie Fauvin. Vandaag de dag produceert het gebied van 5,5 hectare slechts Chénas, gelegen in het gebied Chénas en La Chapelle de Guinchay. De wijngaard is traditioneel en treed in de voetsporen van de zuivere tradities van de Beaujolais. Uit Nathalie’s nieuwsgierigheid is haar passie ontstaan, met een beetje durf en verzet werd in 2002 haar eerste jaargang geboren. In 2003 nam ze het restaurant over van haar grootvader, een droom die uitkwam. Ze is trots op de eenvoudige en vriendelijke sfeer die in haar wijnhuis te vinden is, en op de regionale gerechten en wijnen die worden geserveerd. In 2007 opende Nathalie vijf kamers, maar in 2015 keerde ze terug naar de basis en wijd ze zich nu volledig aan de wijnen van de Brureaux.

Wijnstreek Beaujolais

Beaujolais, de fruitige rode wijn afkomstig uit het zuidelijk deel van de Bourgogne ten noorden van Lyon. Rode Beaujolais wijnen worden zonder uitzondering gemaakt van de dieprode, bijna zwarte, Gamay druif, die natuurlijk een blanke sap geeft. De wijnoogst in de Beaujolais vindt nog geheel op traditionele wijze plaats. Alle druiven worden met de hand geoogst, er komt geen oogstmachine aan te pas. Chénas is de kleinste van de appellation Beaujolais en bevindt zich op de grens met Moulin-a-Vent en kan rijk geconcentreerd zijn. Deze Cru kreeg zijn naam van de middeleeuwse eikenbossen, die langzaamaan door wijngaarden werden verdrongen. Chenas, samen met Moulin-a-Vent, is een van de meest gewaardeerde Beaujolais Crus.

5% en 12%
Past goed bij lamsvlees, rundvlees en wit vlees

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Chénas Cuvée Tradition 2013”