Nieuw: Rock ’n Rolle Wijnen

Rock ‘n Rolle wijnen zijn beestachtige combinaties van muziek, kunst en wijnexpertise. De wijnen werden in Nederland vooral via de Horeca verkocht maar daar komt nu verandering in. Je kunt de Rock ‘n Rolle wijnen nu ook makkelijk in huis halen via Wijnbroeders.nl en daar zijn we natuurlijk trots op! Zowel de smaken als de labels zijn eigenwijs en uniek.

Ontdek zelf de combinatie van wijn, muziek en kunst

Vier vrienden hadden een gezamenlijke droom om wijnen te maken: een wijnjournalist, een wijnimporteur, een kunstenaar en een DJ gingen samen aan de slag. Vintner Theo Kalkdijk en wijnjournalist Cuno van ‘t Hoff selecteerden de beste Zuid-Franse Rolle druiven en maakten de wijn. Kunstenaar Selwyn Senatori ontwierp met zijn liefde voor de wijn het etiket, DJ Gerard Ekdom ging los op een muziek playlist die je via het QR label kunt scannen met je smartphone.

Over de Rolle druif

De makers van de wijn omschrijven de Rolle druif als eigenwijs en als een malle jongen, vandaar dat zij gekozen hebben voor de naam Rock ’n Rolle. De Rolle druif is favoriet bij hen als het om wit gaat en zij willen de rest van de wereld hiervan overtuigen met hun heerlijke 4 wijnen. Het grote publiek is minder bekend met de Rolle druif, deze gaat nog wel eens schuil onder andere namen zoals Vermentino, Pigato, Malvasia, Verlentin of Favorita. Allemaal dezelfde druif, soms een tikkie verschil in smaak, afhankelijk van het gebied waar hij groeit, wat altijd rondom de Middellandse Zee is. Op Corsica en Sardinië, maar ook op het Italiaanse platteland en in Zuid-Frankrijk. Daar plukken zij de druif en zij noemen hem gewoon Rolle, want dat bekt natuurlijk net even wat lekkerder.

De vier Rock ’n Rolle wijnen

In totaal zijn er nu vier verschillende wijnen op de markt gebracht die internationaal al veel bekendheid genieten, met als nieuwkomer de Rock ‘n  Rolle Rebel die in mei 2018 is geïntroduceerd. Probeer alle wijnen vooral zelf en….”don’t spill this wine!”

 1. Rock ‘n Rolle Blanc Classic
  Een blend van verschillende rolle druiven van wijngaarden met oude druivenstokken uit Zuid-Frankrijk. De Blanc Classic is fris, sappig en heeft een enorme doordrinkbaarheid factor!
 2. Rock ‘n Rolle Rose Baby
  De Rosé speelt met elegantie en finesse. Deze rockende rosé biedt aantrekkelijke aroma’s van sinaasappelschilletjes en subtiele tonen van rijpe perzik en gekonfijte rode grapefruit.
 3. Rock ‘n Rolle Vermentino Star
  Verfrissende zuurtjes met subtiele tonen van rode grapefruit zorgt voor een vol sappige afdronk die lang voortduurt. De Rock ’n Rolle Star is breder inzetbaar als het gaat om het combineren van wijn en spijs.
 4. Rock ‘n Rolle Rebel
  Rebelse rode wijn, die het eigenwijze broertje is in de Rock ‘n Rolle familie. Aroma’s van rijpe kersen, rode bessen en een subtiele hint van koffie en cacao.

Ook kunt u deze wijnen als pakket bestellen, geniet van alle vier de bijzondere wijnen met een uniek karakter. Ontdek de kunst en de muziek met het Rock ‘n Rolle Wijnpakket.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.