La Forge Estate Enigma

9,29 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

La Forge Estate Enigma 2015

Frankrijk | Pays d` Oc

Omschrijving La Forge Estate Enigma 2015

La Forge Estate Enigma is een blend van de druiven Chardonnay (80%), Viognier (15%) en Muscat(5%) . De Chardonnay is een ‘ late harvest ‘ van de maand november, de wijn is hierdoor zacht en licht zoet, met een overvloed aan aroma`s. Door toevoeging van de Viognier en Muscat druif heeft de wijn een extra fruitig karakter. Kortom; een wijn met mooi rijp geel fruit, milde zuren en een merkbaar zoetje. La Forge Estate Enigma is een prettige dessertwijn, maar ook met schimmelkaas of een combinatie van wit vlees met zoet.

De geschiedenis van Paul Mas

Domaines Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan. In de jaren die volgden werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de zoon van Paul: Jean-Claude Mas. Les Domaines Paul Mas is een zeer actief wijnbedrijf dat gevestigd is in het Château de Conas in het diepe zuiden van Frankrijk. Het gebouw heeft een historie van bijna duizend jaar, maar daar is in het bedrijf niets van te merken.

Kwaliteit en klassieke waarden

Dynamiek en vooruitstrevendheid zijn hier de sleutelwoorden, zonder overigens klassieke waarden uit het oog te verliezen. Voor alles geldt: kwaliteit. De wijnen zijn voornamelijk afkomstig van de 10 hectare wijngaard Ile de la Forge, maar er worden ook druiven gebruikt van andere wijngaarden in het gebied, dit voor meer diversiteit als het gaat om bodemgesteldheid en microklimaat. Wijnmaker Jean-Claude Mas heeft zich er op gericht om wijnen te bieden met veel fruit, kleur, geur, smaak , concentratie en zachte tannines.

13%
Past goed bij dessert en kaas

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “La Forge Estate Enigma 2015”