MG Chardonnay Reserva DO

9,75p.st. 7,75p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

MG Chardonnay Reserva DO

Chili | Central Valley

Omschrijving MG Chardonnay Reserva DO

Wilt u extra voordeel ga dan naar MG Chardonnay Reserva DO 6 +3 wijnpakket dan betaalt u maar € 7,33 per fles. Liefst € 33,00 voordeel.

MG Chardonnay Reserva DO in de neus aroma`s van rijpe ananas, abrikozen en vanille als gevolg van rijping op eiken vaten. In de mond heeft de wijn een volle, ronde en romige textuur en indrukken van ananas, perzik en peer en een hint van toast. Past bij asperges met Hollandaise saus en vette visgerechten.

MG by MontGras

MontGras is een dynamisch, jong en modern bedrijf gelegen in Chili. Sinds de oprichting van het familiebedrijf in 1922 is MontGras gespecialiseerd in de productie van kwaliteitswijnen. De wijnen van MontGras worden gemaakt naar het karakter van de druivensoort, zoals ook deze MG Reserva Cabernet Sauvignon. De certificering ‘Sustainable wine of Chile’ is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken. Vinā MontGras bezit meer dan 150 hectare wijngaarden, voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Central Valley

De Chileense wijnbouw is in de Central Valley begonnen. Nog steeds is deze wijnbouwregio ten zuiden van de hoofdstad Santiago verreweg de grootste: drie kwart van de Chileense wijnen komt uit de Central Valley. Dit hele gebied is een aaneenschakeling van verschillende valleien. Van noord naar zuid is het ongeveer 400 kilometer lang. De wijngaarden die langs de Grote Oceaan liggen, krijgen voldoende regen­water. De wijn­gaarden in de vallei tussen de berg­keten Cordillera de la Costa en de Andes krijgen veel minder neerslag. Die worden geïrrigeerd met smeltwater uit de Andes en een indrukwekkend stelsel van kanalen, dat deels nog stamt uit de tijd van de Inca’s. In de Central Valley liggen de vier belangrijkste wijngebieden van Chili, Maipo Valley, Rapel Valley, Curicó.

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “MG Chardonnay Reserva DO”