Persoonlijk wijnadvies
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 75,- (NL & BE)
Betaalgemak & veilig betalen
Menu

Melchione de Die Clairette de Die

Melchione de Die Clairette de Die

Melchione de Die Clairette de Die is heerlijk fris met een lage alcoholpercentage van 7,5 %  en heeft een bloemig karakter. De wijn is licht zoet, heeft een romige mousse, delicate florale aroma’s en een verfrissende smaak van witte druiven. Het kan worden gedronken op elk moment  van de dag.

9,95 per fles

Doos (6 flessen)
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 75,- (NL & BE)

Melchione de Die Clairette de Die is heerlijk fris met een lage alcoholpercentage van 7,5 %  en heeft een bloemig karakter. De wijn is licht zoet, heeft een romige mousse, delicate florale aroma’s en een verfrissende smaak van witte druiven. Het kan worden gedronken op elk moment  van de dag.

Extra informatie

Druif

,

Past goed bij

,

Streek

Land

Smaak

,

Kenmerk

Beoordelingen
    Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst voor deze wijn.
    Beoordeel deze wijn

    Deel je ervaring met Wijnbroeders en laat andere wijnliefhebbers weten wat je van deze wijn vindt.

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Melchione de Die Clairette de Die is gemaakt van de druiven Clairette 25% en Muscat Blanc 75%. Melchione de Die Clairette de Die is heerlijk fris met een lage alcoholpercentage van 7,5 %  en heeft een bloemig karakter. De wijn is licht zoet, heeft een romige mousse, delicate florale aroma's en een verfrissende smaak van witte druiven. Het kan worden gedronken op elk moment  van de dag. Serveer gekoeld als een aperitief of veelzijdige partner bij een cake, aardbeien of  walnoten of dessert. De wijn heeft een alcoholpercentage van 7,5%.



    Methode Dioise Ancestrale


    Lees meer-ta tw-text-small" dir="ltr" data-placeholder="Vertaling">De Methode Dioise Ancestrale. Dit is een techniek waarbij de most (nog niet vergiste sap) maandenlang langzaam gist in tanks onder een zeer lage temperatuur. Als er nog zo'n 55 gram suiker overblijft en niet in alcohol is omgezet, wordt het sap gefilterd in flessen gedaan om daar verder te gisten. Na een paar maanden wordt het laatste depot (bezinksel) uit de fles verwijderd waarna de wijn in schone flessen wordt gebotteld. Clairette de Die is de bekendste wijn die gebruik maakt van deze bijzondere techniek.



    Historie


    Het proces van de mousserende Clairette onstond per ongeluk door een Gallische herder. De herder liet per ongeluk na een pauze zijn fles wijn achter in het koele water van de rivier La Drôme. De fles werd in het koude water vergeten en achtergelaten. Na de winter werd de fles in het voorjaar gevonden het bleek koolzuurhoudende te zijn of in het Frans pétillant (sprankelend). Na de oorspronkelijke ontdekking, legden Gallische stammen in het najaar hun kruiken met wijn in de rivieren. In het daarop volgend voorjaar haalden ze hun kruiken weer uit het water maar dan met een sprankelde (mousserend) wijn. De eerste gedocumenteerde beschrijving van de wijn kwam uit de Romeinse schrijver Plinius.



    De wijngaarden van Die


    Ten oosten van de stad van Valence liggen de wijngaarden van Die in het Franse departement van de (Drôme). Tussen de noordelijke en zuidelijke sub-regio's van de Côtes du Rhône , in in de Rhônevallei. De wijgaarden liggen op een hoogte van maximaal 700 meter en behoren tot de hoogste in Frankrijk. De kalkhoudende bodem heeft de eigenschap voldoende regenwater vast te houden waardoor de wijnstokken de lange droge zomers goed kunnen doorstaan.


     

    Misschien houdt u ook van...

    Toegang tot exclusieve wijn aanbiedingen?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve acties, aanbiedingen en informatie over de nieuwste top wijnen!

    Winkelwagen

    U heeft nog geen wijn in uw winkelwagen.