10,95 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

  D`Athis Chardonnay 2017

  Zuid-Afrika | West-Kaap

  Omschrijving D`Athis Chardonnay 2017

  D`Athis Chardonnay unwooded (niet door hout beïnvloede smaak) is fris en lekker pittig, elegant met citrus smaken. Deze Chardonnay groeit op de kalkhoudende bodems in de wijnregio Breede River Valley.

  Wijnmaker Jan du Preez

  In het hart van de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnbouw ligt Stellenbosch, waar Jan du Preez in 1994 Leidersburg Wines is gestart. Jan heeft ruim 25 jaar ervaring in de wijnindustrie, zowel lokaal als internationaal. Hij leerde dit vak onder toeziend oog van de bekende Dr. Pieter de Venter. Jan maakte wijn en deed ervaring op bij sommige van de meest beroemde wijnbedrijven ter wereld, zoals enkele toonaangevende wijnhuizen in Zuid-Afrika, de Rheingau in Duitsland en Californië in de Verenigde Staten. Inmiddels is zijn zoon Marcel ook betrokken bij het bedrijf. Door de kleinschaligheid van Leidersburg kunnen vader en zoon veel aandacht besteden aan de druiven en ervoor zorgen dat de oogst onder optimale omstandigheden plaatsvindt. Leidersburg Wines is de wijnmaker van deze prachtige Chardonnay.

  Breede River Valley

  De druiven van deze Chardonnay komen van het vruchtbare Breede River Valley. Het is de grootste druiven en wijn producerende vallei van de Westkaap en is omringd door bergen. Het gebied strekt zich uit van Gouda in het westen en McGregor in het zuiden, tot Montagu in het oosten en de Karoo in het noorden. De belangrijkste steden in dit gebied zijn Worchester en Robertson. De naam, Breede River, werd afgeleid van de gelijknamige rivier met een lengte van zo’n 310 kilometer. Het is één van de belangrijkste rivieren in de Kaap. Omdat deze regio meer naar het oosten ligt, kan het minder profiteren van het matigende effect van de zee op de temperatuur. Gevoed door de waterstromen uit de bergen vormt de Breede Rivier een waterbron voor bloemen en fruit, waaronder de druif. Het gebied kent een warm klimaat met weinig neerslag. Door de irrigatie en de hoge temperaturen zijn de druiven meestal snel rijp. Dit levert niet altijd de beste wijnen op alhoewel ze kwalitatief steeds beter worden, D`Athis Chardonnay is daar een goed voorbeeld van.

  5% en 13%
  Past goed bij aperitief, salades en vis

  1 beoordeling voor D`Athis Chardonnay 2017

  1. Beoordeelt met:
   4.0

   Mooie frisse wijn

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *