11,85 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Château La Borie Côtes du Rhône Villages 2015

Frankrijk | Côtes-du-Rhône

Omschrijving Château La Borie Côtes du Rhône Villages 2015

Château La Borie Côtes du Rhône Villages 2015 is een heerlijke soepele rode Rhone met rijp, sappig bosfruit en wat kruidigheid. Past bij allerlei gerechten, met of zonder vlees. Ook lekker als avondwijn.

Wijnhuis Château La Borie

Het domein Chateau La Borie ligt op ongeveer tien kilometer van de linkeroever van de rivier de Rhône, tussen de steden Saint Paul les Trois Château in het noorden en Suze la Rousse in het zuiden. De wijnen van Château La Borie behoren tot twee AOC-regio’s : «Côtes du Rhône» en «Côtes du Rhône Villages». Het domein ligt in het méridionale gedeelte van het Rhônedal, een regio waarvan de druiventraditie teruggaat tot de Romeinen. Het is een van de weinige domeinen in de regio Côtes du Rhône die zichzelf een «Château» mag noemen.

De Chateau is gelegen in een mooie bosrijke omgeving, typisch voor dit gebied van Zuid-Frankrijk. Het kasteel is gebouwd op een kleine heuvel, met uitzicht op een vallei. Het klimaat is typisch mediterraan, met lange hete zomers, vol zonneschijn. Het domein bestaat uit een totaal van 110 hectare, waarvan 75 bedekt zijn met wijnstokken. Het grootste deel van het domein bestaat uit mergel en klei, vaak extreem rotsachtig, wat erg typerend is voor de Cotes du Rhone-appellatie.