Wijnfles openen zonder kurkentrekker

Het is je vast wel eens overkomen: je hebt een heerlijke fles wijn gekocht, om er vervolgens achter te komen dat deze is afgesloten met een kurk en niet met een schroefdop, terwijl je geen kurkentrekker hebt. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je een wijnfles ook zonder kurkentrekker kunt openen. Wijnbroeders heeft vier tips voor je op een rij gezet om toch de wijnfles te openen zonder kurkentrekker.

Wijn openen zonder kurkentrekker

Wanneer je geen kurkerntrekker hebt, maar wel een wijnfles wilt openen worden hieronder enkele tips gegeven. Let wel op dat er een kans bestaat dat de fles beschadigd raakt of knapt wanneer je dit niet op een rustige manier doet. Hieronder de vier tips voor een wijnfles openen zonder kurkentrekker.

Schroef en hamer

Wanneer je wel thuis bent maar geen kurkentrekker tot je beschikking hebt, is er een handige tip voor een wijnfles openen zonder kurkentrekker. Hiervoor heb je een schroef en een klauwhamer nodig. Eerst draai je de schroef ver in de kurk, totdat deze goed vast zit. Daarna pak je de klauwhamer en trek je de schroef uit de fles, je neemt dan de kurk direct mee. Je hebt wel wat kracht nodig voor deze truc, en natuurlijk moet je het nodige gereedschap ook bij de hand hebben.

Pollepel en theedoek

Voor de tweede manier heb je een pollepel en een theedoek nodig. Hoe werkt het? Je legt de theedoek over de hals van de fles. Vervolgens druk je met de achterkant van de pollepel de kurk naar beneden. Zo blijft de kruk in de fles, maar kun je wel gewoon je wijn drinken. Je moet wel wat kracht zetten voor deze truc, maar wanneer je het goed uitvoert werkt het heel goed.

Schoen tegen de muur

Met een schoen kom je ook al een heel eind. Het is meerdere malen bewezen dat deze truc echt werkt. Je stopt de fles wijn in je schoen en slaat vervolgens met je schoen tegen de muur. Dit doe je totdat de kurk loskomt.

Sleutels

Ben je buiten de deur en heb je een fles met kurk gekocht? Dan kun je met je sleutels ook een heel eind komen. Door je sleutel schuin in de kruk te steken, de sleutel te draaien en vervolgens omhoog te trekken, neem je de kurk mee. Let er wel op dat je de kurk langzaam omhoog trekt. Op deze manier geniet je ook buiten de deur van een heerlijk glas wijn.

Eenvoudig en makkelijk wijn bestellen

Heb je wel een kurkentrekker, maar geen wijn meer? Bij Wijnbroeders kun je eenvoudig wijn bestellen via de webshop. Wijnbroeders heeft een groot assortiment van verschillende soorten wijnen. Er zit gegarandeerd wel een lekkere wijn voor je tussen. En hoe je uiteindelijk de wijnfles open maakt zal niet uitmaken voor de smaak van de wijn. Dus of je de wijn opent zonder kurkentrekker of niet, geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.