Alles over de serveertemperatuur witte wijn

Op welke serveertemperatuur komt witte wijn en de geur en smaak ervan het beste tot zijn recht? Bij witte wijn denk je vaak dat deze vooral lekker koud geserveerd moet worden. En hoewel het waar is dat witte wijn kouder geserveerd wordt dan rode wijn, is het zeker niet zo dat witte wijn zeer koud moet zijn. Sterker nog: hoe kouder, hoe minder goed de geur en smaak naar voren komen. En dat is zonde, want je wilt optimaal drinkgenot! Hier lees je alles over de beste serveertemperatuur witte wijn, zodat je de kwaliteits witte wijnen van Wijnbroeders optimaal kunt serveren en er van kan genieten!

Wat is de beste serveertemperatuur witte wijn?

In Nederland zetten we onze witte wijn in de koelkast en is de wijn bij serveren tussen de 4 en 6 graden. Dit is echter veel te koud, want de ideale serveertemperatuur voor witte wijn ligt tussen de 10 en 12 graden. Op deze manier komen de geur- en smaakstoffen van de witte wijnen het beste vrij en geniet je van de beste wijn.

Witte wijn moet daardoor veel minder koel bewaard worden dan dat veel mensen denken. Je hoeft de wijn dus niet in de koelkast te bewaren, maar op een andere koele plek in huis. De wijn een kwartier van tevoren in de koelkast zetten kan ook: zo bereik je de ideale serveertemperatuur witte wijn en geniet je van een heerlijk glas wijn. Een andere optie is de wijn wel in de koelkast bewaren maar deze er kort van tevoren uithalen. Hierdoor kan de witte wijn weer wat op temperatuur komen.

De serveertemperatuur voor jouw witte wijn

Er zijn een aantal verschillen tussen diverse witte wijnsoorten op het gebied van temperatuur. Zo wordt een wat meer complexe witte droge wijn over het algemeen op 12 tot 14 graden geserveerd. Denk hierbij aan een Chardonnay met een langere houtrijping. Een volle witte wijn van druivenrassen als Pinot Grigio, Riesling en Viognier serveer je het beste op een temperatuur tussen de 10 en 12 graden. Een droge, frisse wijn serveren van druivenrassen als Verdejo of Sauvignon Blanc? Houd dan rekening met een wat lagere temperatuur, tussen de 8 tot 10 graden. Bestel jouw witte wijn gemakkelijk en snel bij Wijnbroeders!

Waardering 4.86 op 5 gebaseerd op 21 klantbeoordelingen
(21 reviews)

9,45 per fles

Direct leverbaar
Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 review)

7,95 per fles

Direct leverbaar

8,45 per fles

Direct leverbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.