Wat is de beste witte wijn temperatuur?

Veel mensen weten dat het goed is om witte wijn gekoeld te bewaren. Maar wat is nu de perfecte temperatuur voor het bewaren van witte wijn en hoe komt de smaak van de wijn het beste naar voren? De temperatuur van witte wijn is belangrijker dan je denkt, want met de juiste temperatuur ervaar je de beste geur en smaak. Bij Wijnbroeders vind je alle informatie over de temperatuur van witte wijn en kun je jouw favoriete witte wijn gemakkelijk en snel online bestellen.

Alles over de witte wijn temperatuur

Voor wijn geldt: hoe hoger de temperatuur van wijn, hoe sneller de rijping. Wanneer een wijn in een minder hoge temperatuur wordt bewaard, gaat de ontwikkeling langzamer. Dit zorgt uiteindelijk voor een betere geur en smaak. Het gaat er vooral om dat de temperatuur van witte wijn constant is. Voor witte wijn is dit meestal tussen de 10 en 12 graden. Het verschilt per witte wijn hoe je deze het beste kunt bewaren.

Zo ligt voor halfdroge witte wijnen de temperatuur wat lager dan voor volle en aromatische witte wijnen. Hieronder vind je een overzicht van de beste temperaturen voor verschillende soorten witte wijn:

  • Frisse, fruitige, halfdroge witte wijn: 7-9 graden
  • Fruitig, fris, lichte droge witte wijn: 8-10 graden
  • Zoete, witte wijn: 10-12 graden
  • Volle, aromatische droge witte wijn: 10-12 graden
  • Zeer volle, complexe, droge witte wijn: 12 graden

Online kwaliteitswijn bestellen, het kan bij Wijnbroeders

Meestal worden wijnen bewaard bij een temperatuur van 4 tot 6 graden, in de koelkast. Dit is voor goedkopere en zoete wijnen niet erg. Maar wanneer je een goede wijn van topkwaliteit wilt bewaren, wordt een hogere temperatuur van 10 tot 12 graden aangeraden. Hierdoor komen geur- en smaakstoffen beter vrij en heb je dus nog meer drinkgenot. In Nederland serveren we de witte wijn vaak iets te koud.

Bij Wijnbroeders bestel je gemakkelijk een fles witte wijn van hoge kwaliteit. Deze wordt niet alleen snel bezorgd, maar kun je ook nog eens op de beste temperatuur serveren. Kijk goed naar de wijnsoort die je in huis hebt gehaald en zorg voor de goede temperatuur voor heel veel drinkplezier. Voor vragen, opmerkingen of andere zaken kun je contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om binnen één werkdag te reageren!

Waardering 4.86 op 5 gebaseerd op 21 klantbeoordelingen
(21 reviews)

9,45 per fles

Direct leverbaar
Waardering 4.73 op 5 gebaseerd op 11 klantbeoordelingen
(11 reviews)

6,95 per fles

Direct leverbaar
Waardering 4.40 op 5 gebaseerd op 5 klantbeoordelingen
(6 reviews)

6,95 per fles

Direct leverbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.