6 champagnes voor een fantastisch oud & nieuw

Wil jij graag knallend het jaar uit? Een lekkere champagne voor oud en nieuw mag dan zeker niet ontbreken. Hoe kies je nou de lekkerste champagne voor de feestdagen uit het gigantische aanbod dat er is? Wijnbroeders zet zes mooie champagnes voor jou op een rij. Zo wordt de keuze een stuk makkelijker én weet je direct waar je jouw favoriet kunt bestellen.

Tip 1: Bottega Prosecco Gold uit Veneto, Italië

De druiven van deze prosecco komen van de wijngaarden op de Col San Martin. De Bottega Prosecco Gold is een stuivend glas prosecco met tonen van rijpe appel, peer en ander exotisch fruit. De wijn is perfect als feestelijk aperitief tijdens oud en nieuw, maar past ook goed bij lichte voorgerechten en antipasta’s.

Tip 2: Quinta de Santiago Alvarinho Espumante uit Vinho Verde, Portugal

Deze fijne bubbel heeft een citroengele kleur en is rijk aan intense aroma’s met tonen van fruit en biscuit. De bubbel komt uit 2015 en past erg goed bij een aperitief, maar ook Aziatische gerechten, salades, kreeft en oesters zijn een goede combinatie bij de Quinta de Santiago Alvarinho Espumante.

Tip 3: Krier Classic Cuvée Brut uit Remich, Luxemburg

Prefereer jij een frisse stijl, dan is deze mousserende wijn een goede keus. De Krier Classic Cuvée Brut is een romige mousse met een fruitige neus en een lange frisse afdronk. Serveer jij oesters of zalm tijdens de feestdagen? Kies dan voor deze mousserende wijn. Uiteraard past het ook goed bij een aperitief.

Tip 4: Moët & Chandon Impérial Brut uit Champagne, Frankrijk

Wereldwijd is dit de meest verkochte en best gekende champagne. Zeer begrijpelijk door haar hoge kwaliteit, de open en toegankelijke stijl en de verfijnde en exclusieve uitstraling. De Impérial Brut heeft een prettige droge smaak en is zeer geschikt bij een aperitief of een dessert. Dé champagne om knallend het jaar mee uit te gaan!

Tip 5: Pierre Goulard Champagne de Marzella Brut Sublime 2009

Deze champagne staat bekend om de fruitige smaak. De wijn wordt gemaakt van drie druivensoorten: Pinot Meunier, Chardonnay en Pinot Noir. De Pierre Goulard Champagne de Marzelle Brut Sublime uit 2009 smaakt goed in combinatie met een aperitief, dessert, kaas, foie gras en oesters.

Tip 6: Salentein Sparkling Cuvée Exceptionnelle Brut uit Mendoza, Argentinië

Last but not least hebben we nog een mooie, toegankelijke maar elegantie mousserende wijn in het rijtje staan. De Salentein Sparkling is dé perfecte bubbel om te drinken als aperitief, maar ook bij sushi of oesters komt de smaak goed tot zijn recht. De bubbel is zacht en de heldere kleur bevat een mooie goud roze gloed.

De beste champagne voor de feestdagen

Wij helpen jou om het jaar feestelijk af te sluiten, maar ook voor een ander feestje middenin het jaar kan je bij ons terecht. We hebben een ruim assortiment mousserende wijnen, zo zit er voor iedere liefhebber wel een smaak naar wens tussen. Wij wensen jou alvast een spetterend oud en nieuw en mooi nieuwjaar!