Wijnglazen kopen, waar moet je op letten?

Ben jij een wijnliefhebber en geniet je regelmatig van een lekker glaasje wijn? Wijn drinken is een hele beleving. Het glas waar je de wijn uit drinkt is hier een belangrijk onderdeel van. Het juiste glas kan de wijnbeleving compleet maken, maar een verkeerd glas kan dus ook flink afbreuk doen aan jouw genietmomentje. We zetten 6 tips voor jou op een rij, zodat jij de perfecte wijnglazen kan aanschaffen.

Tip 1: Ga mee met de trend

Krijg jij gasten over de vloer en wil je graag mooie glazen gebruiken? Als je met de trend mee gaat, zit je vaak wel goed. Momenteel zijn grote glazen met een grote voet erg populair. Let bij deze ‘vissenkommen’ wel op de hoeveelheid wijn die je inschenkt. Ga bij witte wijn en rosé net over de bolling van het glas, terwijl je bij rode wijn net onder het breedste punt blijft.

Tip 2: Kies een glas met steel

Een wijnglas heeft niet voor niets een steel: je kan het glas vasthouden zonder de wijn aan te raken. Dit zorgt ervoor dat je het glas (en de wijn) niet kan verwarmen met jouw handen. Daarnaast staan vingerafdrukken op het glas ook niet heel chic. Een wijnglas met steel heeft dus vele voordelen.

Tip 3: Een dunne rand is een must

De smaak hangt erg af van de temperatuur van de wijn. Houd je het glas verkeerd vast, zoals beschreven bij tip twee, dan kan dit invloed hebben op de temperatuur. Ook de dikte van het glas heeft invloed op de temperatuur. Hoe dunner de rand, hoe prettiger dit drinkt en hoe beter de wijn zijn temperatuur behoudt.

Tip 4: Let op het materiaal

Wijnglazen zijn er vaak in twee soorten: glas of kristal. Beide materialen hebben zo hun voor- en nadelen. Wil je een glanzend, dun wijnglas dat erg breekbaar en ook redelijk prijzig is? Dan kies je voor kristal. Wil je liever een iets dikker wijnglas dat goedkoper is en minder snel kapot gaat? Kies dan voor glas.

Tip 5: Vermijd glas met kleur

De geur, de smaak maar ook de kleur is erg belangrijk bij een goede wijnbeleving. Echte wijnkenners kunnen veel zeggen over de wijn bij het zien van de kleur. Een gekleurd glas gooit op dit moment roet in het eten, dus vermijd dit.

Tip 6: Wijnglazen kopen is investeren

Goede wijnglazen zijn niet goedkoop. Wil jij de perfecte wijnbeleving, dan hoort daar een goed wijnglas bij. Dit is voor de echte wijnliefhebber absoluut het investeren waard.

Genieten van de wijnen van Wijnbroeders

Met deze tips vind jij ongetwijfeld een mooie set wijnglazen. Nu de glazen nog vullen en je kunt genieten. Daar komt Wijnbroeders dan bij kijken: rode wijnen, rosé wijnen, witte wijnen of liever mousserende wijnen? Neem eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment en bestel snel jouw favoriete wijn!

Een reactie op “Wijnglazen kopen, waar moet je op letten?

  1. Jan zegt:

    Ik ben inderdaad een wijnliefhebber en ben toe aan nieuwe wijnglazen. Van wijn zelf heb ik veel verstand, van wijnglazen iets minder. Daarom is wat extra informatie hierover niet verkeerd. Deze tips zijn handig. Ik ga nog even nadenken of ik kristallen wijnglazen ga kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.