Wijn slurpen

Houd jij ook zo van een glaasje wijn? Lekker tijdens deze warme zomeravonden in de tuin of op het terras? Wijn bevat ontzettend veel geuren en smaken. Om de wijn goed te proeven drink je dit op een speciale manier. Ja, wijn slurpen hoort hierbij. Het klinkt misschien niet heel chic, maar we leggen jou uit waarom slurpen zeker bij de beleving van wijn drinken hoort.

Waarom wijn slurpen?

Door de wijn te slurpen, laat je extra lucht in jouw mond komen. Deze lucht gaat via jouw mond naar jouw neus. Hierdoor kan je beter smaken proeven en onderscheiden. Daarnaast zorgt wijn slurpen ervoor dat de wijn overal in jouw mond terecht komt. Alle smaakpapillen worden nu benut, zo proef jij de wijn optimaal.

Hoe wijn slurpen?

Zorg ervoor dat terwijl je een slok wijn neemt, er wat lucht meekomt. Spoel de wijn door je hele mond. Waar er voorheen werd gedacht dat de smaken zoet, zuur, zout en bitter alleen op bepaalde delen van jouw tong zouden worden opgemerkt, weten we nu dat je deze smaken door jouw gehele mond kunt proeven. Maak hier dus gebruik van! Spoel de wijn enkele seconden door je mond. Zo krijgen alle plekken in jouw mond de kans om de wijn te proeven.

Wijn slurpen met Wijnbroeders wijnen

Lust jij graag wijn en wil je de verschillende smaken goed kunnen onderscheiden? Probeer dan eens om de wijn te slurpen. Zo geniet jij optimaal van een heerlijk glaasje wijn! Bij Wijnbroeders kan je terecht voor vele verschillende soorten wijnen. Neem een kijkje in ons assortiment, er zit vast iets naar jouw smaak tussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.