Zelf sangria maken

Tijdens deze warme zomerse dagen willen we niets liever dan in de zon zitten met een koud drankje. Weet jij nog niet welk verfrissend drankje jij vanavond wilt drinken? Wat dacht je van sangria! Groot favoriet in Spanje, maar ook in Nederland kunnen we deze heerlijke cocktail zelf maken. Benieuwd hoe? Lees snel verder.

Hoe maak je sangria?

Er zijn vele manieren om sangria te maken, maar uiteindelijk gaat het er om dat jij het lekker vindt smaken. Wil je het originele sangria recept maken, dan zijn dit de benodigde ingrediënten:

 

  • Droge rode wijn (75 cl, gekoeld)
  • Spa rood (250 ml, cava is ook mogelijk)
  • Suiker (1 á 2 el)
  • Sinaasappel (het sap van één sinaasappel, limoen kan ook)
  • Fruit (vers is lekker, maar diepvriesfruit kan ook prima)
  • IJsblokjes en een grote kan zijn ook erg handig

Was of schil het fruit, snijd het in kleine stukjes en stop het in een grote kan. Pers de sinaasappel of limoen, voeg de suiker, rode wijn en de spa rood of cava toe aan de kan en roer alles goed door. Gekoeld is de sangria op zijn best, dus zet de kan van te voren in de koelkast of voeg voldoende ijsblokjes toe.

Sangria fruit

Denk je aan sangria, dan denk je aan veel fruit in de wijn. Wat is nu het perfecte fruit voor in jouw sangria recept? Veel gebruikt fruit is bijvoorbeeld citroen, sinaasappel, appel of nectarine. Maar eigenlijk kan al het fruit in jouw sangria. Probeer verschillende soorten en ontdek wat jij het lekkerst vindt als sangria fruit.

Sangria maken: welke wijn?

Sangria is Spaans, Spaanse wijnen zijn dus vaak een goede keuze voor in deze cocktail. Zachte rode wijnen zijn aan te raden, deze wijnen hebben een lagere zuurgraad waardoor de sangria niet te zoet of te zuur wordt. Denk bijvoorbeeld aan een tempranillo druif of een rioja.

Sangria maken met Wijnbroeders

Ga jij binnenkort zelf sangria maken? Gebruik je dan ons originele sangria recept? Kijk op onze site voor diverse lekkere wijnen voor in de sangria. Liever geen cocktail maar een lekkere rosé of witte wijn? Bij Wijnbroeders hebben we het allemaal. We wensen jou veel plezier en succes, geniet van deze heerlijke Spaanse cocktail, ideaal voor deze hoge temperaturen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.