Frosé Cocktail

De trend van deze zomer is frosé: bevroren rosé in de vorm van een slushy. Maak ons eigen recept, met elegante aroma’s van lavendel. Heerlijk verkoelend en makkelijk zelf te maken!

Wat heb je nodig:

• 750 ml rosé wijn (bijv. Alvarinho)
• 250 gram aardbeien (of frambozen)
• 1 theelepel suiker
• 60 ml vermout of vodka (rum mag ook)
• 2 eetlepels zelfgemaakte lavendelsiroop

Recept lavendelsiroop:

• 1 kopje water
• 4 eetlepels lavendelbloemen
• 1 kopje suiker
• 3 eetlepels honing

Meng 1 kopje water en 4 eetlepels lavendelbloemen in een kleine pan en breng deze aan de kook. Voeg vervolgens 1 kopje suiker en 3 eetlepels honing toe. Roer het om, zodat het één geheel wordt. Haal de pan van het vuur af, laat het ongeveer 30 minuten intrekken en zeef dit vervolgens. Je heerlijke lavendelsiroop is klaar!


Maak van tevoren eerst ijsblokjes van rosé (deze kun je een week bewaren in de vriezer). Vervolgens gooi je alles in de blender met de ingrediënten erbij. Doe als laatst de ijsblokjes erbij, zo blijft het ijs lekker vers! Als finishing touch een muntblaadje of een bolletje ijs toevoegen en voilà een heerlijke frosé.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.