Gebraden U.S. Angus Beef

Gebraden U.S. Angus Beef

Gebraden U.S. Angus Beef vinkenlap met snijbonen in olijfolie, fijn gemalen portobello en saliesaus met sherry azijn

De mannen van onze kookclub Terrines des Homes hebben zich weer ingespannen om dit gerecht op tafel te brengen. De leiding en advies was zoals zo vaak weer onder de bezielende leiding van onze grote kok Joop Zwiep van het gelijknamige kookatelier. Wijnbroeders leek dit wel een mooi hoofdgerecht voor de kerstdagen. Je moet wel van koken houden en tijd nemen om dit gerecht. voor familie, vrienden en kennissen te presenteren.

Als bijpassende wijn is er een grote keus aan wijnen die die bij dit gerecht zouden passen. Wijnbroeders wil toch een viertal wijnen aanbevelen die niet zouden misstaan bij dit gerecht. Uit Spanje El Mesón Rioja Reserva DOC van de Tempranillo met Cabernet Sauvignon druif en Bestué Finca Rableros van de Cabernet Sauvignon met Merlot druif. Uit de hak van de Italiaanse laars de Sollione Negroamaro del Salento een prachtige wijn en ten slotte uit Frankrijk van het bekende wijnhuis Paul Mas de La Forge Estate Merlot.

Voor 10 personen

Ingrediënten voor de U.S. Angus Beef vinkenlap:

1,5 kilo flank U.S. beef

peper en zout

olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Ontvlies de Angus Beef vinkenlap en bestrooi met peper en zout. Bak de U.S. vinkenlap in de olijfolie goudbruin en gaar verder in de oven van 155 graden in ongeveer 10 min. Afhankelijk van de dikte. Laat rusten op de werkbank. A la minute in plakken snijden van 1½ cm en opwarmen in de oven op 155 graden in 3 min.

Voor de saliesaus:

4 dl Merlot wijn

2 dl rode Port

4 sjalotten, fijn gesneden

1 blaadje laurier

1 dl kalfsglace

½ el salie, fijn gesneden

2 el sherry azijn

peper en zout

  1. Doe rode wijn, Port, sjalotten en laurierblaadje in een pan en laat dit inkoken tot 1 dl. Voeg nu de kalfsglace toe en kook dit even mee. Zeef de saus en laat het inkoken tot sausdikte. A la minute opwarmen en op smaak maken met de salie, sherry azijn, peper en zout.

Voor de snijbonen:

600 gram snijbonen (andere groene bonen kan ook)

peper en zout

1 dl olijfolie “vierge”

  1. Maak m.b.v. een aspergeschiller dunne slierten van de snijbonen. Blancheer dit gaar in kokend water met zout en spoel de snijbonen gelijk met koud water. A la minute opwarmen met de olijfolie en iets gemalen zwarte peper.

 Voor de portobello:

4 portobello

4 sjalotten

4 teentjes knoflook

olijfolie

peper en zout

  1. Snij de portobello in stukjes van 1 centimeter. Snij ook de sjalotten en knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat dit heet worden. Bak nu de portobello in de olie en voeg op het laatst de sjalotten en knoflook toe. Bak dit ook even mee. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en maal alles fijn in de keukenmachine. A la minute de duxelle opwarmen.

Presentatie:

Leg de snijbonen in het midden van de borden en leg hierop de tranches Angus Beef. Leg hier bij een quenelle van de fijn gemalen portobello. Schenk de saus over het vlees.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.